Themaweek | dinsdag 2 april 2024.

Lief dagboek,

Vandaag was een ‘gewone’ dag – voor zover je dagen gewoon kan noemen natuurlijk. De eerste helft van de dag heb ik voor de klas gestaan. Het onderwerp van deze periode is de Middeleeuwen en met mijn 3 VWO-klas ga ik, in samenwerking met een aantal andere docenten van de afdeling geschiedenis en Nederlands, het project doen dat ik samen met drie andere studenten 10 jaar geleden maakte over het boek van Sidrac. Erg leuk om dit nu weer terug te zien en te kunnen geven aan mijn eigen klas!

SAM_6857
Voor dit fictieve dagboekverslag heb ik gebruik gemaakt van mijn foto’s van mijn afstudeerproject 😉

De leerlingen vinden het veel leuker om in de praktijk iets te doen dan altijd maar in de boeken te zitten. Ze leren echt kijken als een Middeleeuwer en ze vinden dat heel leuk! Ik had gelukkig alleen maar de ochtend les, daarna heb ik thuis geluncht met de kinderen en toen zij weer naar school waren heb ik hard aan mijn blog gewerkt en aan een artikel gewerkt voor de Historia, ook over de Middeleeuwen. Ik zit met mijn hoofd in de Middeleeuwen en ook mijn hart ligt hier. Ik kon heerlijk in de tuin werken omdat het vandaag, net als gisteren, weer zulk mooi weer was! Daar word ik altijd heel blij van.

Vervolgens heb ik gekookt en hebben we met z’n vieren gegeten. Na het eten hebben Johan en ik met de kinderen nog een kleine wandeling gemaakt door het dorp. We vinden het nog altijd erg fijn om te wandelen en we genieten daar echt van. Johan leert de kinderen een hoop over de natuur en over vogels, zijn passie. Ik praat voornamelijk toch weer over mijn werk omdat ik de Middeleeuwen zo leuk vind, en vooral het project wat we nu aan het doen zijn. Dat is toch ook een beetje mijn ‘kindje’ – wat een suffe uitdrukking is dat toch…

Johan en ik sluiten de dag af met een wijntje op het terras terwijl we kijken naar de ondergaande zon. Opnieuw een heerlijke dag! Zo mag het leven van mij altijd wel zijn, ik heb ook genoeg dagen dat ik barst van de stress, haha! Tot morgen, lief dagboek!

SAM_6721

Advertentie

2 gedachtes over “Themaweek | dinsdag 2 april 2024.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.