Laatste dagje stage!

Gisteren was het alweer zover: het laatste dagje stage lopen in Amersfoort! De weken zijn omgevlogen en de lessen ook. Ik vind het jammer dat het alweer afgelopen is, hoewel ik het vroege opstaan op woensdag niet zal missen, haha! Nu komt het ‘echte’ werk: het maken van een lessenreeks. Ik heb er wel zin in, ik ben benieuwd hoe het gaat worden!

SAM_6907
’s Ochtends vroeg in de trein: mist en zonsopkomst.

Gisteren heb ik heel veel foto’s gemaakt (meer dan 100, daar zal ik jullie niet mee vervelen haha), want we gingen het boek afmaken (vorige week hebben jullie al foto’s kunnen zien van het boek; klik hier voor het artikel dat ik schreef over de excursie). We moesten uiteindelijk zelf het boek inbinden omdat de leerlingen hier geen tijd meer voor hadden. Een lastig klusje, maar het was wel leuk. ‘s Middags boden we het boek aan aan de rector (de opdrachtgever voor het boek). Hij deed het heel erg leuk, hij stelde allerlei vragen aan de leerlingen, dus dat was leuk. Het boek krijgt een mooi plekje in de school en hopelijk ook nog wat PR. Ik ben benieuwd! Ik laat jullie nu gewoon wat foto’s zien van de dag én natuurlijk van het boek! Ik heb foto’s gemaakt van iedere bladzijde maar ik zal er gewoon wat uitkiezen om te laten zien 😉

SAM_6920    SAM_6916
Hard aan het werk om het boek op tijd af te krijgen!

SAM_6923    SAM_6925
Achter de initialen moest iedereen zijn/haar naam zetten en handtekening (links).
Het prachtige voorblad, gemaakt door Douwe (rechts).

SAM_6927    SAM_6948
Het voorwoord (links) en de inhoudsopgave (rechts).

SAM_6937    SAM_6938
De colofon (links) en nog een vraag met antwoord (rechts).

SAM_6943    SAM_6947
Nog een vraag met antwoord (met bijpassende tekeningen, erg leuk!) (links) en het inbind-groepje aan het werk (rechts).

SAM_6954    SAM_6963
Het inbind-groepje aan het werk (links). De leerlingen kregen zelf ook allemaal een kopie van het boek, dat ze zelf af mochten schrijven (voor deze les was het boek natuurlijk nog niet helemaal af) en mochten inbinden. Rechts zie je één van de resultaten!

SAM_6965    SAM_6969
Nog een voorbeeld van een kopie van het boek (links) en het echte boek is klaar om ingebonden te worden! (rechts)

SAM_6970    SAM_6972
Iets met ‘vele handen maken licht werk’: inbinden met Michelle, Erwin en ik.

SAM_6974    SAM_6979
Daar is het dan: het Boeck van Corderius! En toen kwam de rector, en werd het voorwoord voorgedragen (dat zie je op de rechterfoto, Margreet was ook een van de bedenkers van het voorwoord) en de colofon (door Alexander, links op de foto).

SAM_6987    SAM_7005
Links: de rector leest vol aandacht stukjes uit het boek, waar hij vervolgens vragen over ging stellen. Rechts: we gingen nog een quiz doen waarbij de leerlingen steeds een kant moesten kiezen (bijvoorbeeld ‘waar’ of ‘onwaar’). Ze waren het lang niet altijd met elkaar eens!

SAM_7018    SAM_7023
En toen hadden ze geen zin meer, haha. Ze gingen (ik meen) 10 minuten met hun armen zo zitten. Daar krijg je spierpijn van ja. Het was wel hilarisch en gezellig :’) Je had er bij moeten zijn, haha.

SAM_7029    SAM_7038
Nog even serieus. Lisanne noteert wat we in de lessenreeks allemaal hebben gedaan. Dit was goed blijven hangen bij de leerlingen!

SAM_7039
Vervolgens nog even de evaluatievragen die wij hadden gesteld invullen. Ik ben benieuwd naar de antwoorden, ik heb ze nog niet allemaal gelezen maar de reacties waren overwegend positief gelukkig!

Na nog een dankwoordje van ons was het tijd om afscheid te nemen, want de les was bijna voorbij. We eindigden met soesjes (ik was de dag ervoor jarig dus had besloten om te trakteren, vond ik wel leuk) en daarna hebben we nog even nabesproken. Ik vond het een hele leuke lessenreeks, het was tof om les te geven en te zien hoe de kennis van de leerlingen groeide (en hoe slim ze ook al waren, wauw!). Ja, het onderwijs lijkt me wel wat denk ik! 😉

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Laatste dagje stage!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.