Day Zero Project | Update tweede maand.

Er is weer een maand voorbij en dat betekent dat de tweede maand van het Day Zero Project ook alweer om is! Daarom heb ik vandaag een update voor jullie, zodat jullie weer op de hoogte zijn van wat ik deze maand heb gedaan, waar ik mee bezig ben en wat ik de komende maand ga doen voor het project! Ik ben nog steeds enthousiast, ook afgelopen maand ben ik lekker bezig geweest!

SAM_6352

Tussenstand
Allereerst een tussenstand met een lijstje met hoeveel doelen ik heb behaald, hoeveel doelen nog behaald moeten worden en hoeveel geld er al in de spaarpot zit!

 • Totale aantal behaalde doelen: 20
 • Deze maand behaald: 11
 • Nog te behalen doelen: 81
 • Doelen waar aan gewerkt wordt: 14
 • Geld in de spaarpot: €13 (er moet nog €7 in de spaarpot momenteel)

Behaalde doelen
Doel 23: Een maand lang iedere keer dat ik post bezorg een foto maken in Heinenoord op dezelfde locatie. 
Hierboven zag je al één van de foto’s die ik maakte in Heinenoord. Ik begon in februari met deze opdracht en rondde ‘m afgelopen maand af (omdat ik halverwege februari begon). Alle foto’s zie je in dit artikel.
SAM_6560

Doel 28: Een haiku maken 
Dit deed ik in de laatste week van maart. Ik heb maar liefst 3 haiku’s geschreven en die zie en lees je hier.
haiku

Doel 38: Een dag lang (overdag) alleen maar water en thee drinken 
Verschillende bloggers vonden dit een raar doel omdat ze zelf (bijna) niets anders drinken dan thee en water, maar ik vond het lastig. Ik dacht ‘dat doe ik wel even’, maar ik vond het écht tegenvallen. Het was dan ook eenmalig, want zoiets gedwongen doen vond ik niet echt een pretje! Het hele artikel met mijn bevindingen lees je hier.
Doel 39: Zelf avocado-dip maken 
Ik ging zelf avocado-dip maken volgens dit recept. Voor een keer vond ik het wel lekker, maar ik zou het niet iedere week willen eten ofzo. Zo dol ben ik nu ook weer niet op avocado, heb ik ontdekt 😉 In het artikel waarin het gaat over water en thee drinken, lees je ook over dit doel.
Doel 43: Ontbijten bij Ikea
Ik wilde altijd al een keer ontbijten bij Ikea, haha! Inmiddels hebben we al twee keer ontbeten daar, oeps, maar het ontbijt vind ik wel heel lekker. Eenvoudig, maar lekker, en dat voor €1! Hoewel je er allerlei lekkere dingen bij kan nemen en het dan weer duurder wordt, haha. Maar ach, het was wel fijn. (:

SAM_6441
Het bewijs!

Doel 59: Een lijst maken met de mooiste liedjes ooit (maximaal 30 liedjes) 
Dit lijstje maakte ik deze maand ook, er staan liedjes op die ik momenteel heel mooi vind en waarvan ik verwacht dat het wel blijvertjes zijn. Inmiddels had ik er ook wel weer Rather Be aan toe kunnen voegen (van Clean Bandit ft. Jess Glynne) – erg fijn liedje! – maar goed, het lijstje was al af. Het lijstje lees je hier!

Doel 66. Iemand zoeken en daarmee brieven schrijven (twee brieven geschreven, twee antwoorden ontvangen) 
Ik wist niet precies wanneer ik dit als ‘afgerond’ kon beschouwen. Selene (met wie ik brieven schrijf) stelde voor om het te doen na 6 brieven en 6 antwoorden (vanwege doel 66) maar ik besloot het nu al te doen, haha. Dit blijft voorlopig nog wel even – ik heb afgelopen weekend weer een brief de deur uit gedaan!
Doel 77. Als het regent midden in een plas springen
Het was fun! Ik vond het echt heel leuk haha, echt een aanrader. Iedereen moet dit doen 😀

21-3-14, in een plas springen
Het lijkt niet zo dramatisch, maar mijn voeten en onderbenen waren doorweekt (:

Doel 86. Een maand lang iedere dag in een dagboek/notitieboek schrijven (klein geluk boekje, Flow) (31/31)
Dit doel rondde ik halverwege de maand af. Ik schrijf nog steeds iedere dag mijn punten op in dit boekje – het is een dankbaarheidslijstjes-boekje, dus niet echt een notitieboek, maar voor mij geeft het ook wel een overzicht van wat ik allemaal doe/beleef maar dan aan de hand van waar ik dankbaar voor en/of blij mee ben. Op mijn blog maak ik nu regelmatig dankbaarheidslijstjes en af en toe doe ik dat een week lang iedere dag. Vind ik leuk!
Doel 90. Een dag lang (overdag) alleen maar hetzelfde liedje luisteren 
Dit vond ik een eitje! Gewoon niet weggaan en een afspeellijst maken met maar één liedje erin. Het werd King of Anything van Sara Bareilles. Vrolijk liedje dat ik nog wel een keer de hele dag zou kunnen luisteren denk ik! (:
Doel 100. Op een bed gaan liggen in Ikea of een andere woonwinkel 
Het werd de Ikea! Op een bed waar je volgens mij normaal niet mag liggen – geen proefbed dus zoals er zoveel zijn – dat is niet leuk namelijk, haha – maar een opgemaakt bed in zo’n nagemaakte slaap/woonkamer weet je wel.
SAM_6448
En dat ziet er dan zo uit 😉

Doelen waar aan gewerkt wordt 
Natuurlijk zijn sommige doelen nog niet klaar, ook al ben ik er wel mee bezig (deze maand of ook al in februari). Die doelen zet ik hieronder voor je op een rijtje!

Doel 11: Zes maanden lang iedere maand een themaweek houden (1/6) 
De eerste themaweek was vorige week (over favorieten) en ik heb alweer een hoop ideeën voor nieuwe themaweken voor de komende maanden! Dat zit dus wel goed!

25-08-2013, Friesland

Doel 15 en 16: 20 keer bloggen over quotes en Bijbelteksten 
De teller staat op 6 quotes en 5 Bijbelteksten inmiddels. Ik schrijf iedere week op dinsdag over een quote en op woensdag over een Bijbeltekst. Ik vind het leuk om te doen en het geeft ook wat meer structuur op mijn blog, dat vind ik ook wel prettig eigenlijk. Structuur is fijn (zolang het niet teveel wordt, hihi).

Doel 60: Een jaar lang iedere week een leuk iemand zien/spreken – bewust een afspraak daarvoor maken! (7/52) 
Ook met dit doel ben ik druk bezig. Ik zie regelmatig leuke mensen en spreek ook regelmatig leuke mensen. Dit is niet altijd in real life, maar dat vind ik niet heel erg. Met sommige mensen kun je online ook gewoon een goed gesprek hebben! Ik zie ook regelmatig vrienden die ik al wat langer niet meer heb gezien en dat vind ik ook erg fijn. Het is goed om vriendschappen te onderhouden (:

Doel 61: Een maand lang iedere week naar de kinderboerderij gaan (2/4) 
Ik was zó goed op weg hiermee! Ik ging naar de kinderboerderij in Oud-Beijerland en de week daarna naar die in Mijnsheerenland, maar de laatste twee weken van de maand ben ik niet meer geweest, oeps! Dit doel ga ik proberen om volgende maand af te maken, door dan nog twee keer te gaan. Niet helemaal in één maand dus volbracht, maar dat geeft niet. Ik vind het gewoon leuk om naar de kinderboerderij te gaan (stom dat het ‘kinder’ heet) en wil dat wat vaker doen, daar was dit doel eigenlijk voor bedoeld.

SAM_6645

Doel 79: Een vrucht en een groentesoort eten die ik nog nooit heb gegeten (vrucht: pitahaya en avocado) 
Een groente die ik nog nooit heb gegeten moet ik nog steeds kopen en eten, maar ik heb deze maand wel avocado en pitahaya gegeten, twee vruchten die ik nog nooit had gehad. Van pitahaya had ik trouwens zelfs nog nooit gehoord.

Doel 87: Een maand lang iedere week minstens twee films kijken (1/8)
We hebben weer flink wat films geleend en ook een hele lijst met films gemaakt die we nog willen kijken (sommige uit de kast hebben we nog nooit gezien, best erg haha) en dus gaat dit doel ook wel goed komen denk ik! (:

Doel 88: 50 boeken lezen (10/50) 
Dit gaat ook lekker. Ik las een aantal boeken die ik al wel eens gelezen had, maar ook een paar nieuwe. Inmiddels ben ik bezig met het volgende boek, de trilogie (ik wist niet eens dat het drie boeken waren eigenlijk, dacht maar eentje haha) van Ciske de Rat. Tot nu toe erg leuk! Ik ga eerst maar eens alle boeken die ik leuk vind of die me ook maar enigszins leuk lijken uit de boekenkast lezen. Dan kom ik al een heel eind. En tussendoor lees ik allerlei boeken die ik van m’n buurman heb geleend, over héél uiteenlopende onderwerpen. Momenteel ben ik bezig met De kracht van echte mannen, een bijzonder boek maar wel interessant. Dit doel stimuleert me om meer te (gaan) lezen en dat is tof, want ik vond lezen altijd al leuk maar deed het eigenlijk te weinig.
Er komt van de week een update online over dit doel, want ik wil graag aan jullie laten zien wat voor boeken ik al gelezen heb, welke ik aan het lezen ben en welke ik nog ga lezen binnenkort!

Doelen waar ik komende maand mee aan de slag ga! 
Dan zijn er nog doelen waar ik de komende maand mee aan de slag ga. En daar zitten een paar pittige tussen vind ik. Ik ga het echter wel proberen natuurlijk, ik ga nooit uitdagingen uit de weg als het even kan. De bovenstaande doelen ga ik uiteraard ook mee verder!

 • Doel 12: Een winactie houden (ik weet nog steeds niet wat, maar het moet er nu toch echt eens van komen)
 • Doel 13: Een maand lang iedere week een outfitfoto (laten) maken. Ik was hier aan begonnen (één keer foto’s laten maken in Rotterdam) maar ik vergat het daarna weer en het kwam er steeds niet van, terwijl ik het wel leuk vind om te doen.
 • Doel 24: Een tekening maken, inlijsten en ophangen. Ik weet nog niet wat ik ga tekenen, maar dit doel moet makkelijk te behalen zijn. Als ik zelfs haiku’s kan schrijven, kan ik ook een tekening maken die ik mooi vind! Dat is wel mijn voorwaarde: ik wil er tevreden over zijn.
 • Doel 26: Een maand lang iedere week een woordzoeker bedenken/maken (0/4). Ik deed dit vroeger heel veel, maar nu nooit meer en dat vind ik jammer. Dit wil ik deze maand dus ook gaan doen!
 • Doel 45: Taarten bakken voor mijn verjaardag. Ik vier het in twee delen en ben natuurlijk ook nog écht jarig (morgen!) (ik vier het niet op de dag zelf) dus minimaal één keer van die drie keer wil ik wel zelf taart bakken.
 • Doel 55: Een week lang geen roltrappen (in ieder geval niet stilstaan!) of liften gebruiken. Wordt nog best lastig, want ik gebruik best vaak de roltrap op stations e.d.
 • Doel 56: Iedere dag een psalm lezen uit de Bijbel (0/150). Dit red ik natuurlijk niet in één maand, maar ik wil er wel mee beginnen. Misschien kan ik dan ook een keer een week lang (themaweek!) schrijven over psalmen.
 • Doel 69: Een kraslot kopen en als ik iets win, iets leuks doen met het geld
 • Doel 81: Vijf keer naar de Apenheul. Ons abonnement gaat volgens mij in april in, dus ik wil sowieso één keertje naar de Apenheul in april!
 • Doel 82: Een maand lang alleen maar rokjes en jurkjes dragen (in ieder geval overdag, ’s avonds wil ik wel gewoon soms chillen in mijn joggingbroek op de bank). Dit wordt heavy, aangezien ik aardig verknocht ben aan mijn jeans. Maar aan de andere kant moet het wel lukken, want het wordt (hopelijk) alleen maar mooier weer, ik heb best veel jurkjes/rokjes én mijn ene favoriete jeans is kapot 😦
 • Doel 96: Een dag lang niet op de klok kijken en alleen maar doen waar ik zin in heb. Dit moet vast een keer lukken doordeweeks (op een vrije dag) of in het weekend.

large

Weer genoeg dingen om aan te werken dus! En ik ben nog steeds gemotiveerd, omdat het allemaal dingen zijn die ik leuk vind om te doen! Moet goed komen dus! (:

 

 

Advertentie

5 gedachtes over “Day Zero Project | Update tweede maand.

 1. Oh, ben benieuwd, dan krijg ik vast morgen weer een brief 😀

  Ik heb 1 themaweek op mijn 101-doelen-lijst staan (historisch koken), maar als ik bij jou nog een leuke langs zie komen, doe ik wel mee 🙂

  Pitahaya heb ik trouwens nog nergens zien liggen…

  Ik ben heel benieuwd naar je update van Doel 88: 50 boeken lezen ! Ik ben nu ook druk bezig met mijn leesdoelen, gister weer een boek uitgelezen en vandaag of morgen kan ik de volgende alweer uithebben denk ik 🙂

  Doel 55: Een week lang geen roltrappen (in ieder geval niet stilstaan!) of liften gebruiken. Wordt nog best lastig, want ik gebruik best vaak de roltrap op stations e.d.
  Ik heb zelf een soortgelijk doel erop staan: een week lang alleen de trap nemen, zelfs met zware tassen. En dat wordt leuk want ik woon op de 15e verdieping XD Moet ik dus echt een andere boodschappentas meenemen, want degene die ik nu heb doet pijn aan mijn vingers. Laat me weten wanneer jij deze gaat doen, dan doe ik het tegelijkertijd…

  Doel 82: Een maand lang alleen maar rokjes en jurkjes dragen (in ieder geval overdag, ‘s avonds wil ik wel gewoon soms chillen in mijn joggingbroek op de bank). Dit wordt heavy, aangezien ik aardig verknocht ben aan mijn jeans. Maar aan de andere kant moet het wel lukken, want het wordt (hopelijk) alleen maar mooier weer, ik heb best veel jurkjes/rokjes én mijn ene favoriete jeans is kapot 😦
  Ik heb een rok van spijkerstof (ziehier), misschien ook een idee voor jou 🙂 ? Deze was van mijn moeder, dus eigenlijk best oud, maar dat zie je er niet aan af (spijkerstof = stevig!!).

  1. Ja, die brief zal morgen wel weer aankomen in Utrecht 😀
   Historisch koken lijkt me tof, ik ga in ieder geval die themaweek bij jou volgen en misschien dan later ook wel doen als ik dat zie zitten 😉
   Die boeken komen later deze week online, ik ben momenteel bezig met dat artikel – moet veel foto’s maken van de boeken natuurlijk!
   Pff, voor jou is de hele week de trap nemen veel erger dan voor mij haha! Ik denk dat ik dat gewoon deze week ga doen! Ik loop wel vaak op roltrappen, dat mag wel van mezelf (want: beweging) dus het komt wel goed denk ik. Vandaag kom ik nauwelijks de deur uit, maar morgen en woensdag sowieso wel. En thuis heb ik natuurlijk altijd één trap 🙂
   Die rok is leuk! Ik heb zelf ook een rok van spijkerstof (van C&A), die komt vast wel voorbij op de foto’s!

   1. Ik begin morgen wel met de trappen (week dinsdag-dinsdag dan maar), want vanochtend heb ik de lift alweer genomen! Komt dan ook wel mooi uit dat het vanaf 1 april is 🙂 Ik ga morgen boodschappen doen en ik heb al een geschikte tas gevonden. Behalve als ik mijn geplande scriptiedingen voor vandaag afkrijg, dan ga ik vandaag nog boodschappen doen (winkel is tot 10 u open). Al denk ik dat ik toch sowieso wel een keer met boodschappen die trappen op moet 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.