Favorieten | Ontspanning.

Je dacht al bijna dat er geen favorieten-artikel meer online zou komen hè, vandaag? Het duurde even, maar hier is ‘ie dan toch nog! Het duurde even omdat ik gisteren stage ging lopen in Amersfoort (en de lessen gingen heel goed!) en daarna naar een vriendin ging in Ede. Ik ken haar van de middelbare school en had haar al bijna een jaar (!) niet meer gezien. Véél te lang natuurlijk en dus hebben we heerlijk bijgekletst, lekker samen gekookt en gegeten en ben ik ook blijven logeren. Het was alsof we elkaar de dag ervoor nog hadden gezien, zó fijn als je dat met iemand hebt! Het geeft ook echt een ontspannen sfeer. Kom ik meteen terecht bij het thema waar ik vandaag over ga schrijven: mijn favorieten manieren van ontspanning! (: (héél belangrijk)

22 - 26-08-2013

 

Mijn favoriete manieren van ontspanning… 

 • Johan! Iets leuks doen met Johan, gewoon samen thuis zijn, knuffelen, een film kijken, een dagje uit: het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Hij maakt me relaxt omdat ik mag zijn wie ik ben zoals ik ben, zonder voorwaarden en zonder wat-dan-ook. Johan maakt me gelukkig! En daardoor ontspannen! (:
 • In het zonnetje op het balkon (of op de bank) met een goed boek of goed gezelschap. Ik vind het heerlijk om in de zon te ontspannen op het balkon met het gevoel dat het even allemaal prima is om de boel de boel te laten, zo fijn! In m’n eentje met een muziekje, een drankje en een goed boek vermaak ik me prima, maar een praatje en een drankje met m’n buurman vind ik ook erg leuk (zoals vandaag, zó ontspannen). Prima manier om te ontspannen!
 • Een wandeling. Dit kan door een parkje zijn, of naar de kinderboerderij – de diertjes aaien en aandacht geven maakt me ook rustig – of op het strand of waar dan ook. Het maakt me niet zoveel uit. Door te wandelen kan ik lekker mijn hoofd leegmaken. Als ik post bezorg – op de automatische piloot omdat ik de route uit mijn hoofd ken en dus alles zo kan doen – maak ik ook altijd mijn hoofd daardoor leeg en denk ik alleen aan de muziek en aan het moment, zo fijn! Een wandeling in m’n eentje of met iemand samen – en een goed gesprek – maakt me dus ook ontspannen.

SAM_6712    IMGP2294

 

 • Een goed gesprek. Het maakt niet zoveel uit waarover of met wie (hoewel ik natuurlijk wel voorkeur heb, haha, maar een vreemde in de trein kan net zo ontspannend zijn als een goede vriend/vriendin), als ik maar mezelf kan zijn en mijn mening kan geven.
 • Lekker ergens eten of op een terrasje zitten. En dan alleen maar praten over de leuke dingen van het leven en lekker mensen kijken. Ik hou ervan!
 • Foto’s maken. Heerlijk! Ik hou ervan om leuke posities te vinden en mooie foto’s te maken van ‘gewone’ dingen en dan onverwachts de mooiste foto’s te maken. Zoals onderstaande foto. Ik bedoelde er eigenlijk niets mee, wilde gewoon een foto maken en onverwachts werd deze echt tof! (vind ik zelf tenminste) De sfeer heeft iets engs door het grauwe, ik vind het geweldig.

IMGP2805

 

 • Een film of een goed tv-programma kijken met een leuk iemand. Spreekt voor zich, toch?
 • Met vrienden en/of vriendinnen zijn. Iets leuks doen. Genieten. Gewoon stil kunnen zijn en ontspannen zonder dat het erg is dat er een stilte valt.
 • Massages.
 • Slapen.

De laatste spreken voor zich, vind ik. Dan nu nog even een fijne foto om mee af te sluiten – vind ik. Deze foto maakte ik in 2011 toen ik op zomervakantie was in Zweden. Dit was echt een ultieme rustvakantie, echt heel erg lekker en fijn. Ultieme ontspanning.

IMGP0410

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen?

 

10 gedachtes over “Favorieten | Ontspanning.

  1. Rare WordPress – ik kan niet meer reageren op je andere reactie, dus dan maar zo.
   Oké, dat kan natuurlijk ook, leuk! Haha tof, bedankt! Veel mensen vinden het vreemd, haha. Ik vind het gewoon leuk, ik herken een locatie soms ook gewoon als ik zo’n foto zie haha (: Het typeert mij wel een beetje.

  1. Haha tof! Woon je in Ede (of daar in de buurt)? Ik was er zelf al heel lang niet meer geweest haha.
   Thanks! M’n gympen, denk ik? Of m’n wandelschoenen, haha! 😉
   Massage is inderdaad heel fijn (:

   1. Nee, ik werk in Ede. Haha, niet specifiek bepaalde schoenen, maar ik vind die manier van foto’s nemen van je eigen voeten zo grappig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.