TAG | 50 random facts

Op de toffe blog van Marjolein (zeker een kijkje nemen, zij is zo leuk!) zag ik een grappige tag voorbij komen (die ik volgens mij al eerder op een andere blog heb gezien, ik weet niet meer welke): de 50 random facts tag! Ik hou van tags – maar dat wist je vast al – en ik vind het leuk – en makkelijker dan ‘uit mezelf’ – om aan de hand van een tag meer over mezelf te vertellen. Nu is dat met deze tag lastig, want het zijn geen vragen, maar 50 random feitjes over mij! Prepare! 50 feiten zijn er een hoop namelijk. Ik hoop dat ik er zoveel kan bedenken, haha! Komt ‘ie…!

SAM_6712

1. Sommige dingen die op de lijst staan van mijn Day Zero Project vind ik eng om te gaan doen (bijvoorbeeld een filmpje opnemen en een dansje doen op een station). Dat is denk ik ook de reden dat ik het wil doen, want ik hou niet zo van toegeven aan angst. Zo beklom ik ook de Eiffeltoren en de Domtoren, terwijl ik hoogtevrees heb.
2. Ik vind het heerlijk om met harde muziek aan auto te rijden – liefst met het raam open.
3. Ik rijd trouwens in een rode Peugeot 106, die – jawel – helemaal alleen van mij is! M’n autootje is gebouwd in 1996 en heeft al ik-weet-niet-hoeveel eigenaren gehad, maar hij is nu van mij, hij rijdt heerlijk en ik ben er nog steeds héél blij mee! Ik hoop alleen dat ‘ie in juli nog door de APK komt… (vast wel)
4. Ik ben postbezorger bij Sandd en vind dit leuk om te doen. Iedere week bezorg ik twee keer post (op dinsdag en vrijdag) en ik loop dan ongeveer 5 kilometer per keer. Goeie lichaamsbeweging dus!
5. Vroeger deed ik aan sport, maar nu niet meer – op het wandelen na dus. Oh, en trappen lopen (we wonen op één hoog), telt dat ook? Ik heb héél lang geleden jazzballet gedaan (toen was ik 4/5 jaar geloof ik), daarna gymnastiek (op de basisschool) en op de middelbare school badminton. Vervolgens – omdat ik te lui was voor competitie spelen – ben ik gestopt daarmee (hoewel ik het wel heel leuk vond om te doen; ook al was de trainer een eikel) en heb ik nog een tijdje fitness op de sportschool gedaan. We hadden een hele leuke groep maar het sporten vond ik niets aan. Sindsdien doe ik niets meer, hihi.
6. Ik vond op de basisschool meimaand-sportmaand altijd heel leuk! Dan mocht je een aantal sporten een paar keer gratis uitproberen. Zo ben ik op badminton terecht gekomen. Ik heb ook waterpolo gedaan (superleuk! maar iedere week wedstrijden, had ik geen zin in, haha) en dammen (ik weet ook niet waarom).
7. Stiekem vind ik het soms best leuk om schoon te maken in huis, omdat het als het klaar is altijd zo’n goed gevoel geeft. Maar dan moet er wel heel hard een vrolijk muziekje aanstaan.
8. Ik hou van het maken van foto’s van mijn voeten. Dat slaat nergens op, ik weet het.

SAM_6287

9. Ik ben gefascineerd door verlaten plaatsen. Ik heb er al een paar keer over geblogd (waaronder hier, dit artikel vind ik zelf erg tof) en wil dat nog wel weer gaan doen, omdat ik het zo tof vind.
10. Foto’s maken vind ik heel erg leuk! Ik ben ervan overtuigd dat je met een compacte camera (zoals ik heb) hele goede foto’s kan maken, als je maar genoeg oefent en weet wat je aan het doen bent. 100.000 functies op een spiegelreflex maken je nog geen goede fotograaf.

IMGP0359
Deze foto – die ik in Griekenland maakte – vind ik nog steeds erg tof.

11. Knuffels krijgen vind ik heel erg fijn! (vooral van Johan) (ja, klef) (ja, teveel haakjes)
12. Omdat ik jarig ben op 1 april, hoor ik al mijn hele leven ‘dat is zeker een grapje?!’ Nee, dat is het niet en ik wil het niet meer horen. Dus je bent gewaarschuwd.
13. Ik heb zo’n ongelooflijke hekel aan Uggs. Altijd als ik ze zie, MOET ik ze gewoon afkraken (al is het alleen maar in mijn hoofd). Ik zag pas Uggs met lampjes – twee dingen die ik absoluut ongelooflijk lelijk vind bij schoenen. Ja, ook bij kinderen. Ieuw. Van de lampjes word ik gestoord (want: flikkering) en Uggs zijn gewoon verschrikkelijk.
14. Door het Day Zero Project ben ik weer begonnen met brieven schrijven, met een medeblogger. Erg leuk!
15. Ik volg momenteel 34 blogs via Bloglovin’ en los daarvan lees ik zo af en toe ook nog andere blogs die ik soms wel leuk vind, maar niet leuk genoeg om vast te volgen. Ik lees overigens sowieso niet alles, maar gemiddeld lees ik wel ’s ochtends ongeveer 15 blogs. Dat vind ik erg leuk om te doen en ik haal er ook inspiratie uit (en niet alleen tags).
16. Momenteel ben ik – denk ik – het meest trots op het artikel dat ik schreef over ‘thuis’, omdat ik hier hele mooie reacties op kreeg, maar ook omdat ik het zelf gewoon erg mooi vind. Dit artikel past goed bij mij.

edward_sharpe_quote_mint_desktop_wallpaper_by_juliesongink

17. Bloggen over quotes vind ik heel erg leuk om te doen. Ook muziek staat hoog op mijn lijstje, net als fotografie. Maar ook random verhaaltjes schrijven ben ik goed in, haha.
18. Op 25 juli gaan Johan en ik trouwen – wat jullie vast al wisten – en stiekem vind ik dat heel erg spannend! Waarom weet ik niet precies, maar toch is het zo (: Maar ik vind het wel heel leuk hoor!

16

19. In restaurants bestel ik vrijwel altijd ijsthee. Ook als ik daarna een alcoholisch drankje neem (bier of wijn, meestal bier in een restaurant), begin ik bijna altijd met ijsthee. Soms ben ik best wel autistisch. :’)
20. Flikken Maastricht vind ik de leukste Nederlandse serie die er is. De enige Nederlandse serie die ik écht leuk vind denk ik, en sowieso de enige Nederlandse politieserie die ik tof vind. Victor Reinier is gewoon fijn om naar te kijken (ook al vinden jullie waarschijnlijk van niet) en ik weet nooit hoe het afloopt. Ik ben zó blij dat het nieuwe seizoen afgelopen vrijdag weer is begonnen!
21. Een ander Nederlands programma dat ik geweldig vind is In goed gezelschap. Dat moet echt iedereen kijken! Je wordt er zó blij van!
22. Waar heel veel mensen daarentegen blij van worden – het liedje Happy van Pharrel Williams – vind ik dan weer eigenlijk niet zo leuk. Ik heb ‘m zó vaak gehoord dat ik er niet blij maar chagrijnig van word, lol.
23. Ik wil Maria Mena héél graag een keer live zien. Ik vond haar eerst helemaal niet leuk (omdat ik alleen Just hold me kende – mooie tekst maar geen fijne melodie vind ik), maar door een vriendin begon ik haar steeds leuker te vinden. Vooral haar nieuwere liedjes vind ik heel fijn. (zoals onderstaand liedje)

24. Johan is mijn derde vriendje, maar de eerste waarvan ik bijna direct wist dat het goed is en dat dit wel eens ‘de ware’ zou kunnen zijn. En ja, dat is ‘ie! ❤ (klef, ik weet het)
25. We zijn pas op de helft van deze tag en ik ben nu al slecht in het bedenken van nog meer feitjes over mezelf :’) Is het nog leuk om te lezen? Vast niet, haha! Ik doe heel erg mijn best om leuke en afwisselende dingen te bedenken (hallo foto’s en filmpjes!).
26. Op de school in Amersfoort waar ik momenteel stage loop, voel ik me in de gangen meer een leerlingen dan een docent – komt misschien ook door mijn rugzak, haha, en doordat die leerlingen zo achterlijk lang zijn! – maar in de lerarenkamer voel ik me wel een docent, haha. Best vreemd. :’) Sowieso een apart wereldje, het onderwijs – vooral als het voor de eerste keer ‘vanaf de andere kant’ meemaakt. Je krijgt véél meer respect voor docenten, haha.
27. De leerlingen uit de stageklas zijn wel heel intelligent (ze zijn hoogbegaafd), maar het zijn (gelukkig, anders werd het eng) ook echte pubers van 13/14. Ze zijn soms trouwens ontzettend grappig en dat is lastig, want dan moet je er eigenlijk iets van zeggen – dat ze weer aan het werk moeten – maar dan moet ik vooral heel hard lachen :’) Faal.
28. Ik ben trots op het feit dat ik een vwo- én een bachelordiploma heb!

SAM_5841

29. Het jurkje dat ik op mijn diploma-uitreiking droeg, is – met afstand – mijn favoriete jurkje! (en deze foto vind ik trouwens ook heel leuk)

??????????????????????

30. Volgende maand ga ik trouwens de uitdaging van mijn Day Zero Project aan om een maand lang alleen rokjes en jurkjes te dragen. Hopelijk blijft het zulk mooi weer!
31. Ik had altijd best veel vrienden/vriendinnen, maar een aantal daarvan zijn echt hele goede vrienden. Met een hoop mensen van de middelbare school heb ik steeds minder contact. Sinds een tijdje vind ik dat eigenlijk helemaal niet zo erg meer – oeps… (denk ik, soms voel ik me er schuldig over, vaak niet)
32. Ik vind het geweldig dat mijn vrienden en vriendinnen Johan zo aardig vinden en dat ze ons heel goed bij elkaar vinden passen! Het is altijd leuk om dat te horen! (sowieso ben ik een sucker voor complimenten)
33. Ik ken veel te veel scènes van de Lama’s en van een aantal cabaretiers (vooral van Jochem Myjer) uit mijn hoofd en die citeer ik te pas en te onpas (vooral het laatste, aldus mijn omgeving – en daar ben ik het denk ik wel mee eens).
34. Onderstaande foto word ik blij van! Dit was bij de diploma-uitreiking van een goede vriendin van ons. (daar heb ik trouwens mijn eerste sigaret ooit gerookt – dat was 2 jaar geleden als ik het goed zeg – en dat was lachen. Lees: hoesten en lachen tegelijk, goeie combinatie)

IMG_4571

35. Ik hou ervan om op ons balkon te zitten – in de zon – met een goed boek en een drankje, of samen met m’n buurman (ik vind eigenlijk dat ik ‘goede vriend’ moet zeggen, want dat is hij voornamelijk) en een wijntje en een beetje te kletsen over het leven. – dat klinkt heel filosofisch hahaha – maar soms is het dat ook wel, hoor. Gewoon dagdromen is trouwens ook fijn…
36. Johan en ik zeggen soms ineens hetzelfde, heel apart, maar wel erg leuk. Daarna volgt standaard een boks (en meestal een lachbui).
37. We kunnen ook héél goed samen vals zingen en gekke dansjes doen (het laatste komt meestal door mij, omdat ik dat zo vaak doe door de kamer, haha).
38. Scandinavië vind een geweldige plek om op vakantie te gaan. Zowel Denemarken en Zweden als Noorwegen en Finland vind ik toffe landen. De natuur is zó mooi! Het kanoën in 2010 (onderstaande foto is toen gemaakt) in een groep van… ik geloof ongeveer 16 mensen (waarvan ik de jongste was en de oudste was 69, hoe cool is dat) vond ik he-le-maal geweldig. Hoewel je mensen dat lastig uit kan leggen als ze foto’s zien van tot-je-knieën-in-de-modder (en dat kan ik me heel goed voorstellen) (maar eigenlijk was het heel grappig) (dat waren teveel haakjes in één zin).

DSC00474

39. Als ik muziek hoor, ga ik automatisch bewegen. Al zijn het maar kleine beweginkjes (raar woord) met mijn hoofd of tikken met mijn voet. Sowieso tik ik vaak met mijn vingers op tafel of met mijn voet op de grond en dat vind ik bij anderen altijd héél irritant, maar bij mezelf heb ik het meestal niet eens door.
40. Ik ben dol op de boeken van Nicci French – het volgende deel (deel 4) van de serie over psychoanalyticus Frieda Klein komt 10 april uit, yes! Ik vind die boeken helemaal leuk! (:
41. Ik kan ontzettend goed stressen over dingen waar ik eigenlijk geen of nauwelijks invloed op heb. Heel erg irritant.
42. Ik neem – vaak ongemerkt – héél snel woorden over van anderen. Zo noem ik alles waarvan ik even niet op de naam kan komen (ongeacht of het een persoon of een plaats of een gebouw is of iets anders, wat dan ook) noem ik het toko. Kan grappig zijn, is het lang niet altijd :’)
43. Ik heb als excursieweek op de middelbare school (in 2009, in vwo 5) een week een cursus paragliden gedaan in Frankrijk, en dat was helemaal geweldig, ook al heb ik hoogtevrees. Klinkt heerlijk tegenstrijdig.

VOGEZEEEEEEEEEEEEN 014

44. Ik heb alleen hoogtevrees trouwens als iets langzaam gaat of stilstaat en het is hoog: bijvoorbeeld een gondellift (vooral open liften, eng!), een hoge toren (maar ik ben wél op de Eiffeltoren, de Domtoren en een aantal andere hoge torens geweest, omdat ik me niet over wil geven aan mijn angst) én het reuzenrad. Het reuzenrad was eenmalig, dat vind ik écht heel heel heel eng! Achtbanen daarentegen – behalve het stukje omhoog – vind ik echt heel tof.
45. Ik breng veel te veel tijd door op Facebook. Ik vind het stiekem ook heel erg leuk om profielen en foto’s te bekijken van mensen die ik amper of zelfs niet ken, of van mensen die ik niet mag (ik weet ook niet waarom). Ik ben heel nieuwsgierig aangelegd, hihi.
46. Het maken van dankbaarheidslijstjes vind ik heel leuk om te doen! Het maakt me zó bewust van alle (grote én kleine) dingen waar ik blij mee en dankbaar voor ben. Dat kan variëren van een complimentje tot een glimlach tot mooi weer tot … ja, van alles eigenlijk! Het opschrijven en erover nadenken zorgt er ook voor dat ik lekkerder in mijn vel zit dan eerder.

IMGP0673

47. Dit artikel vind ik eigenlijk veel te lang, maar dat is dan pech, want ik vind het wel leuk stiekem :’) (het is op dit moment al 2170 woorden lang!)
48. Ik ben totaal niet van de merken (met welk product dan ook eigenlijk, variërend van kleding tot eten en drinken en meubels), maar ik ben wél merkvast als het gaat om Allstars. Nep-Allstars zou ik nóóit kopen en dragen.

SAM_6457

49. Ik ben nog steeds heel blij met mijn houtje-touwtje-jas van Only die ik deze ‘winter’ (zo kun je het bijna niet noemen) kocht! Ik moet ook nog een nieuwe zomerjas uitkiezen – een soort ‘tussenjas’, want een dunne zomerjas heb ik nog wel. Mijn ‘tussenjas’ is echter al een tijdje kapot bij de zakken)
50. Dit is het laatste feitje! Ik vind de was doen stiekem best leuk (ja ik ben gek). én je krijgt er zomaar nog een feitje bij: je hebt dit artikel zojuist helemaal uitgelezen! Respect!

In welke feitjes herken je jezelf? En wat kun jij nog voor gek feitje vertellen over jezelf? (:

10 gedachtes over “TAG | 50 random facts

 1. Wat superleuk om te lezen zeg! Ik heb ook nog steeds zo’n blogje in mijn concepten staan maar ik kom niet verder dan een stuk of 20 feitjes. Je inspireert me om er weer mee verder te gaan.

 2. 30. Volgende maand ga ik trouwens de uitdaging van mijn Day Zero Project aan om een maand lang alleen rokjes en jurkjes te dragen. Hopelijk blijft het zulk mooi weer!
  Gewoon een legging eronder als het te koud is voor blote benen 😉 Of is blote benen een eis?

  34. Onderstaande foto word ik blij van! Dit was bij de diploma-uitreiking van een goede vriendin van ons. (daar heb ik trouwens mijn eerste sigaret ooit gerookt – dat was 2 jaar geleden als ik het goed zeg – en dat was lachen. Lees: hoesten en lachen tegelijk, goeie combinatie)
  Haha, waarom probeerde je het 😛 ? Ik vind sigaretten al mijn hele leven lang echt stinken, ik zou nooit op het idee komen er eentje te proberen… (en toen bleek ik er nog allergisch voor te zijn ook, dus nu sowieso niet meer :P).

  En pfff, 50 is inderdaad wel veel! Maar nu heb je eigenlijk ook wel een vraag uit mijn brief beantwoord volgens mij 😛 (nou ja, die lees ik dinsdag denk ik!)

  Eens kijken, in welke feitjes herken ik mezelf… Ik denk 14 😛

  1. Nee, leggings en panty’s vind ik prima, haha. Misschien zelfs wel een spijkerbroek af en toe als het héél koud mocht worden (zal wel meevallen). Dus dat komt goed! (:
   Haha, af en toe is het best fijn om een sigaret te roken, stiekem. Oeps. :’) Ik vind het gek genoeg bij anderen altijd heel erg stinken, maar als je het zelf doet valt het dan wel mee. Hahaha, goed dat je jezelf in feit 14 herkent! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.