Zonnig weekend! | Breda, Rotterdam, kinderboerderij

Gisteren was een leuke dag! Johan en ik gingen namelijk naar reptielenhuis De Aarde in Breda! Het was heerlijk weer – en dat was fijn – dus daarna gingen we ook nog in Breda kijken. We zijn in de grote kerk geweest (mooi!) en we hebben heerlijk op een terrasje gezeten (waar we constant voor heen en weer moesten lopen over de Grote Markt omdat het ontzettend druk was) en daarna een ijsje gegeten. Vervolgens zijn we doorgereden naar Rotterdam waar we heerlijk hebben gegeten bij restaurant Betty Beer. Al met al een heerlijke dag! Vandaag (zondag) was ook een heerlijke dag! We hebben buiten gegeten (op ons balkonnetje) en zijn daarna naar de kinderboerderij gewandeld (ongeveer 3 kilometer) waar veel jonge diertjes waren. Erg leuk! Daarna een ijsje gehaald en aan het water opgegeten. Heerlijk genoten van het zonnetje, alleen in een t-shirt, echt fijn! (:
De foto’s van zaterdag zijn voor het grootste deel gemaakt door Johan (die van het reptielenhuis en de Erasmusbrug). Waarschuwing vooraf: lange blog en véél foto’s, hihi!

Zaterdag
SAM_6608
’s Ochtends ging ik avocadodip maken (day zero project)!
Wat ik ervan vond komt nog online! (:

P1070062   P1070066
Bij reptielenhuis De Aarde heeft het personeel écht tijd voor je, het is namelijk erg klein (en daardoor naar verhouding best duur, €7,50 per volwassene), maar het is wel heel leuk. Je kan van alles vragen en ook dieren aaien. De terraria zijn heel groot en dus kunnen de beestjes ook lekker rondrennen. Ze zijn erg nieuwsgierig en soms proberen ze echt contact met je te maken. Heel erg leuk, echt een aanrader!

P1070070    P1070081
De rattenslang (links) had één van de verzorgers op zijn arm. Deze mochten we aaien en dat was stiekem veel minder eng dan ik had verwacht! Echt een lief beestje! De baardagaam (rechts) was erg nieuwsgierig en ging voor het raam heen en weer lopen en telkens met zijn kop op en neer. Wat blijkt? Dat is een manier om te communiceren! Hij zocht dus contact met ons, hoe gaaf!

P1070089   P1070093
Contact maken met de beestjes.

P1070099   P1070102

P1070116   P1070118
Rechts: zon aanbiddende slang, erg bijzonder om te zien!

SAM_6613    SAM_6625
Links: grote kerk Breda. Rechts: voetjes! Foto’s van mijn outfit volgen nog in een heuse outfit-post, hoe stoer! (:

SAM_6627    SAM_6629
We gingen lopend over de Erasmusbrug!

SAM_6634    SAM_6635
Voorgerecht (links): salade met scampi’s en een kopje pittige paprikasoep.
Hoofdgerecht (rechts): hertenstoofpotje met champignons en groente, rauwkost en frietjes
Nagerecht (geen foto’s): Johan had een gebakje en ik had een speculaas-coupe!

Zondag 
P1070119
Op het balkon eten met de duifjes als gezelschap (:

P1070122    P1070125
Babygeitjes en biggetjes, zó lief! De geitjes konden we ook aaien later, die waren helemaal niet bang, zo leuk! Alleen zijn alle foto’s daarvan mislukt :’)

SAM_6643    SAM_6645

SAM_6646    SAM_6647

SAM_6651    SAM_6660
Héérlijk zonnig plekje bij het water!

SAM_6662   P1070135
De foto links is van mij, de foto rechts van Johan (:

SAM_6664   SAM_6666

SAM_6673   SAM_6674
Er was echt zo’n schattig jongetje! Die durfde niet zelf de ezel en de pony te voeren, maar alleen gras te plukken. Dat gaf hij dan aan Johan en die ging de beestjes dan voeren. Lief!

SAM_6676   SAM_6689
Oh, toch nog wel een redelijke foto van het kleine geitje aaien! (links)
Rechts: een ijsje eten aan het water, heerlijk!

SAM_6690    P1070137
Links: foto van mij. Zon op de bomen (op de terugweg naar huis)
Rechts: fluitekruid in bloei! Het weer is een beetje in de war geloof ik! (foto van Johan)

Het was echt een heerlijk weekend! Laat de zomer maar komen, haha! (:

Advertentie

7 gedachtes over “Zonnig weekend! | Breda, Rotterdam, kinderboerderij

 1. Hoi Linda, ik lees altijd met plezier je blogs. Ook heb je goede eetlust zie ik altijd op je blogs, wat kan je aanraden in Rotterdam? Ik ga over een paar weken met mijn vrouwtje naar Rotterdam. We zijn dan 35 jaar getrouwd, erg leuk allemaal. Mij dochter gaat niet mee, die heeft dan examen van haar kappersopleiding. Wel spannend hoor. Duim je mee?

  1. Hoi! Wat leuk om te lezen dat je met zoveel plezier mijn blogs leest! (: Altijd fijn om te horen!
   Ehm.. De Beer – zijn meerdere restaurants van in Rotterdam en omgeving – is zeker wel een aanrader, maar ik heb me laten vertellen dat ‘de smaak van Afrika’ ook een aanrader is (ik ben er zelf nooit geweest). Ook het pannenkoekenrestaurant De Oude Maas is een aanrader, maar dat zit in Barendrecht dus ietsje verder weg. Gefeliciteerd alvast, dat is een hele tijd! Mijn ouders zijn dit jaar ook 35 jaar getrouwd (: Oh, zeker spannend! Laat je weten of ze het gehaald heeft? *duimt heel hard*

 2. Mooie reptielenfoto’s 🙂
  En het is inderdaad echt heerlijk weer gister&vandaag!
  Ik had eerst bedacht dat ik ook vandaag (zondag) naar Breda zou gaan, maar toch maar niet. Ben lekker in Eindhoven gebleven en naar oma gegaan en nog wat andere dingetjes gedaan hier 🙂 En ik had vandaag geen zin in foto’s maken, dus het foto-logje wordt van vrijdag en zaterdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.