Plog | Donderdag 6 maart.

Het was een gewone donderdag gisteren. Ik werkte thuis en deed van alles en nog wat op deze dag. Het was een productieve dag (gelukkig, mag ook wel eens) en ik besloot om een plog te maken om jullie ook eens een keer te laten zien hoe een gewone dag (als ik thuis werk) er bij mij uitziet! Ik heb trouwens niet overal foto’s van gemaakt – dan zie je echt bijna alleen een laptop (en dat lijkt nu ook al zo) – want ik vergat ook een paar foto’s te maken, bijvoorbeeld van mijn ontbijt en lunch! Kijk je mee naar mijn donderdag? (voor een plog heb ik trouwens ook aardig wat tekst geschreven, haha, sorry!)

ca. 8.00 uur 
De wekker is om 7 uur al gegaan, maar ik was gisteravond (eigenlijk vannacht) laat thuis dus ik blijf nog even liggen, totdat ik de kerkklok 8 keer hoor slaan. Snel eruit! Ik voel me inmiddels wel lekker fit, ondanks dat ik maar ongeveer 5,5 uur geslapen heb. Fijn!

SAM_6576

8.00-9.00 uur 
Ik doe mijn standaard laptop-rondje: blogs, mail (eigen en school), Facebook. Ondertussen eet ik mijn ontbijt en drink ik mijn eerste kopje thee. Vandaag ga ik namelijk voor het Day Zero Project twee dingen doen: de hele dag alleen maar water en thee drinken, en de hele dag hetzelfde liedje luisteren. Binnenkort komt er een artikel online waarin jullie kunnen lezen of het gelukt is! (:

SAM_6565   SAM_6566
Het liedje dat ik luister is van Sara Bareilles – King of Anything. Ik luister ‘m trouwens gewoon in een afspeellijst van Windows Media Player (Itunes deed het niet, raar), dan gaat ‘ie gewoon constant achter elkaar door! Ik kijk ook even welke blog online moet komen en zet die erop!

SAM_6568
Blogs lezen!

9.00-9.30 uur
Tijd om te gaan studeren! Ik volg niet helemaal mijn nieuwe ritme, maar heb deze dag gestudeerd en andere dingen gedaan volgens een ritme dat voor mij goed voelde. Dat werkte prima en ik heb veel gedaan, dus ik ben tevreden!

SAM_6569    SAM_6573
Ik schrijf een verslagje voor mezelf van les 4 (afgelopen woensdag, stage) en vervolgens zet ik mijn tweede kopje thee. Tijd voor een kopje verse muntthee!

9.30-9.45 uur Even NU.nl checken voor het laatste nieuws…
SAM_6571

9.45-10.30 uur
Studeren! Ik ga aan de slag met het dagboek en zoek wat dingen verder uit waar ik al mee bezig ben geweest. Erg leuk om te doen, zeker als ik weer even bezig ben en weer in een ritme zit.

SAM_6579    SAM_6578

SAM_6580    SAM_6581
Zomaar wat foto’s van dingetjes waar ik mee bezig ben voor het dagboek. De bovenste twee foto’s zijn van een boek dat ik gebruik (links) en een lijst met dingen die ik uit moet zoeken (rechts) en de onderste twee foto’s zijn een kaart met daarop de Franse veroveringen van de Republiek (Nederland) in 1672 (links) en het Dagelijks Woord dat ik tussendoor even check omdat ‘ie binnenkomt in mijn mailbox (rechts).

10.30-11.30 uur 
Omdat ik nu duidelijk wat heb uitgezocht en afgemaakt voor het dagboek, besluit ik om nu pauze te houden. Het ritme volg ik dus niet helemaal (zoals gezegd), maar zoals ik het nu doe bevalt het me prima! Ik haal in deze pauze de was af, vouw ‘m op en ruim ‘m weer op, maak alvast de boontjes schoon voor het eten en ik check weer even Facebook, mail en nieuwe blogs.

SAM_6587    SAM_6590

11.30-13.00 uur 
De post is er! Ik hoor de Sandd-bus wegrijden, trek mijn schoenen en jas aan, grijp mijn sleutels mee en ga de post ophalen. Maar liefst 5 volle zware kratten! Na sorteren – wat veel langer duurde dan ik had verwacht, oeps! – hou ik 4 volle kratten over. Die moeten straks nog naar beneden naar m’n auto, zodat ik dat morgenochtend niet meer hoef te doen. Een deel kan ook, ik kijk straks wel.

SAM_6592    SAM_6585
Ik heb trek, dus tijdens het post sorteren (links) pak ik het restje Pringles dat nog in de bus zit die ik gisteren heb gekocht op het station. Jummie! Dat gaat er wel in!

SAM_6591    SAM_6593
Ik ruim nog even het memobord op – er hingen veel oude kaartjes op – en maak een foto van het resultaat (links). Vervolgens haal ik nog de zwarte kaart weg (korting bij een restaurant) want ik zie dat deze ook niet meer geldig is. Daarna maak ik alvast een beginnetje aan het dankbaarheidslijstje van deze donderdag!

13.00-13.15 uur 
Ik krijg een email binnen van één van de begeleiders van stage, of ik een verslagje wil maken van de les van gisteren. Ik typ een verkorte versie van wat ik voor mezelf al opgeschreven had, mail deze en zet deze ook even in de Dropbox, waar ook al andere verslagjes staan van medestudenten. Deze lees ik meteen even door.

13.15 uur Lunch maken
13.20-14.30 uur Studeren: dagboek 

Ik eet mijn lunch op terwijl ik verder ga met het dagboek! Het gaat lekker. Ik stuur een mail om wat meer informatie te vragen aan de begeleidende docent, ik reserveer een boek bij de bieb en zoek een aantal boeken via Google Books (superhandig) en ik zoek wat belangrijke dingetjes uit, die ik in mijn dagboek-bestandje zet.

SAM_6594

14.30 uur 
Ik ben eigenlijk wel klaar met wat ik voor vandaag wilde doen. Ik besluit nog een artikel te typen en wel over verlaten plaatsen/gebouwen in Amerika. Deze komt over een poosje pas online, maar ik heb nu wel even zin en tijd om ‘m te schrijven.

SAM_6597    SAM_6598

15.00-15.20 uur 
Het kostte even wat tijd om mooie foto’s te vinden en het artikel te schrijven, maar het staat inmiddels klaar in de concepten van m’n blog! Ik begin alvast met het schrijven van deze plog en zet de eerste foto’s vast erop. Dat scheelt vanavond een hoop typen en dan kan deze plog morgenochtend al online! Vervolgens ruim ik de spullen van mijn studie op en duik ik onder de douche, want ik heb het hartstikke koud en dat is niet fijn. Ik hoop dat er niet ondertussen iemand langskomt om een pakketje dat terug moet op te halen. Johan wilde iets retouren wat hij besteld had (voor mij, voor 26 maart als we 3 jaar samen zijn, ik weet niet wat het is, spannend!) want het was kapot (stom) en hij kon het ook thuis op laten halen. Dat werd dan vandaag. Hartstikke leuk allemaal, maar ze komen tussen 8 uur ’s ochtends en half 10 ’s avonds. Ik hoef de deur niet uit, maar wat een waardeloze tijd! Daar kan ik toch niets mee? Ik heb nu geen zin meer om nog langer te wachten tot ik kan douchen. Jammer dan, dan komen ze een andere keer maar weer terug als ze me mislopen!

16.00 uur 
Gedoucht, aangekleed, weer lekker warm en uitgerust. Ik word altijd blij van een douche! Het pakketje is nog steeds niet opgehaald, overigens. Wel fijn dat ik ze niet misgelopen ben. Tijd voor het volgende kopje thee (met de smaak kers), een appel en een boek. Ik heb dit boek al heel vaak gelezen en ben een tijd terug ergens halverwege gestopt, maar ik ken het boek zo goed dat ik het ook vanaf daar weer kan lezen. Ik vind het nog steeds leuk, haha!

SAM_6599    SAM_6600

ca. 17.45 uur 
Ik duik nog even achter de laptop om wat dingetjes te doen. Gewoon een beetje rond-surfen op het internet, wat mailtjes sturen, je kent het wel. Johan sms’t dat hij naar huis komt – fijn! – en dus zet ik alvast het eten op. Ook kijk ik even de folders door en zie ik een héél leuk shirtje in de Hema-folder en een leuke pyjamabroek in de Kruidvat-folder! Morgen maar even in de winkel kijken, in de hoop dat ze er nog zijn want de folderaanbiedingen gaan op woensdag altijd al in (of nog eerder). Wij krijgen ze altijd pas op woensdagavond, beetje jammer.

SAM_6603    SAM_6604

SAM_6602
Oh ja, ik maakte ook nog een random foto van een van de gerbils (:

ca. 18.30 uur 
Etenstijd! De tv staat aan, we eten en kletsen een beetje over de dag. Ik eindig hiermee mijn plog, want deze avond ga ik toch niet meer iets heel boeiends doen. (we hebben de dag afgesloten met een film in bed, heerlijk!)
Ik heb ook besloten – het is immers mijn eigen Day Zero Project – dat ik de doelen van vandaag heb behaald. Ik wilde namelijk een dag lang alleen water en thee drinken – ik heb van ‘een dag’ ‘overdag’ gemaakt, vind ik lang zat. Dat was eenmalig, ik vond het niet zo leuk, beetje saai, haha – en een dag lang hetzelfde liedje luisteren – dat is ook ‘overdag’ geworden in plaats van ‘een dag’, omdat ik Johan niet wil opzadelen met de hele tijd hetzelfde liedje. Binnenkort zal ik nog een update schrijven over deze twee doelen! Voor nu heb ik ze in ieder geval behaald en schrijf ik op dat er €2 in de spaarpot moet, want die heb ik nu even niet 😉

SAM_6601
Ja, wij kijken de beste vrienden quiz, lekker kinderachtig. Maar wel leuk, haha.
En daarna het Klokhuis en het Jeugdjournaal, ook leuk! Vind ik dan. (:

Dat was een gewone dag uit mijn leven! Vonden jullie deze plog ook leuk en voor herhaling vatbaar? Laat even een reactie achter, vind ik leuk! (:

Advertentie

5 gedachtes over “Plog | Donderdag 6 maart.

 1. Leuk om te lezen 🙂 Ik las dit stukje vanochtend en ik heb vandaag ook foto’s gemaakt, dus die komen ook nog wel online. Ik las dat jij geen foto’s van ontbijt/lunch had gemaakt, dus dat heb ik wel gedaan 🙂 Maar eigenlijk vind ik foto’s van eten maken niet heel interessant verder… 😛

  1. Vorige keer had ik dat wel gedaan haha, had er nu niet aan gedacht :’) Ik ben benieuwd!
   Ik heb de brief trouwens gepost vanavond, maar de brievenbus wordt maandag pas geleegd zag ik, maar dan weet je dat vast! 😉

   1. Ik ga kijken of ik morgen ook foto’s kan maken 🙂
    Maandag pas? Die brievenbussen worden steeds minder vaak geleegd ofzo 😛 Ik zag dat dat laatst bij mij in de buurt ook zo was.
    Maar yay brief 😀 Ben benieuwd!
    (ik ga nu naar bed, morgen weer vroeg op)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.