Happychallenge #7: Wees dankbaar!

Het is alweer tijd voor opdracht 7 van de Happy Challenge! En dat betekent ook dat het alweer vrijdag is, ongelooflijk. Iedereen zegt vast al 100 keer per dag tegen je dat de tijd vliegt, maar het is echt zo. Haha. Het is morgen alweer maart, wauw! Ik heb een hoop mooie ideeën voor artikelen voor maart én ik ga volgende week starten met een ander ritme (ik werk veel thuis momenteel en blijf dan bijvoorbeeld te lang in bed liggen). Morgen komt er een update online over de eerste maand van het Day Zero Project, en dan zal ik ook wat meer vertellen over wat ik komende maand wil gaan doen voor het project. Later vandaag zal ik denk ik ook nog een artikel plaatsen met daarin wat meer uitleg over mijn nieuwe ritme en misschien verklap ik ook wel alvast wat van mijn ideeën op bloggebied! Ik ontdekte net namelijk dat ik nog een blogkalender op mijn computer heb staan (ooit ergens gedownload maar nooit iets mee gedaan) en misschien ga ik daar ook nog wel wat mee doen! (als ik ‘m mooi geprint krijg, hihi) Ik maak nu namelijk óf geen blogplanning óf gewoon op een los blaadje. Deze kalender is mooi gestructureerd, wel fijn voor mij.

dankjewel
Bron

Oké. Ik dwaal af. Het ging over de Happy Challenge! Het is tijd voor opdracht 7: wees dankbaar! Al bijna twee weken schrijf ik dagelijks in het Klein Geluk Boekje die een poosje terug bij Flow zat. Iedere dag noteer ik daarin waar ik die dag dankbaar voor was en/of blij mee was en iedere week staan er drie extra opdrachten bij om speciaal even bij stil te staan die week (‘dit nieuws was ik blij mee deze week’, ‘dit complimentje kreeg ik’, dat soort dingen). De opdracht van deze week sluit daar dus mooi bij aan. De opdracht is om iedere dag een lijstje te maken met ongeveer 10 dingen waar je die dag dankbaar voor bent (geweest). Het leukste is als deze dingen ook nog eens verschillend van elkaar zijn. Het mogen kleine én grote dingen zijn. Ik blijf mijn lichtpuntjes gewoon in het boekje schrijven zoals ik al deed, maar ik ga ook proberen om iedere dag in een extra artikel de dingen waar ik die dag dankbaar voor was te delen! Zodat jullie ook kunnen delen in mijn dankbaarheid en blijheid en misschien ook iets meer bewust worden van de dingen waar je zélf dankbaar voor bent! Deze artikelen ga ik denk ik ’s avonds plaatsen, dan kunnen mooi alle puntjes van die dag erop!

562192_407960909223374_1485456889_n

Vandaag heb ik voor jullie alvast een lijstje met een greep uit de dingen waar ik afgelopen week dankbaar voor was (en sommige dingen ben ik nog steeds dankbaar voor!)

 • Fijne muziek (ik luister de laatste weken héél vaak het liedje All of me van John Legend, zo prachtig!)
 • Gezellig lunchen met een studievriendin
 • Afspraken maken met andere vriendinnen en studiegenootjes (voor de komende weken heb ik iedere week één afspraak staan, zo fijn!)
 • Een vermoeiende, maar geslaagde stagedag afgelopen woensdag
 • Overlopen van bloginspiratie
 • Heerlijk weer bij het post bezorgen (vooral vandaag!)
 • Goed gesprek over ons huwelijk
 • Gezellige avond met een goede vriend
 • Fijne mailtjes
 • Lieve reacties op mijn blogs (en op Johans gastblog!)
 • Het vooruitzicht op dit weekend: zaterdag de hele dag gezelligheid met Johan en ’s avonds samen uitgebreid koken

Ik heb zoals je ziet een hoop dingen om dankbaar voor te zijn! En dan noem ik nog niet eens het feit dat ik iedere dag te eten heb, dat ik een leuke studie heb met een toffe stage, dat ik een dak boven mijn hoofd heb en dat ik ontzettend veel lieve mensen ken waar ik veel van hou en die ook van mij houden! Het is zo fijn om je bewust te zijn van alle grote en kleine dingen in je leven die leuk zijn en waar je dankbaar voor kan zijn! Ik wens jullie een heel fijn weekend toe! Sta eens stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent, het maakt je een blijer mens! (:

spread-the-happychallenge-love

Advertentie

10 gedachtes over “Happychallenge #7: Wees dankbaar!

 1. Van zulke lijstjes wordt je echt blij… Ik heb mijn eerste lijstje van gisteren ook online staan. Ga proberen elke dag deze opdracht week zo,n lijstje online te zetten.

 2. Ook een heel fijn lijstje! Heel fijn dat je zoveel afspraken hebt staan, soms heb ik daar ook best nood aan. Vrienden van een tijdje geleden terug zien, kan super zijn. Ook heel mooi dat je een goed gesprek over je huwelijk kan hebben, sommige mannen hebben het daar wel eens moeilijk mee. 🙂

  1. Vooral de laatste tijd heb ik weer meer afspraken staan, ook met vriendinnen die ik al wat langer niet heb gezien. Ik probeer wel steeds mensen te blijven zien want daar geniet ik erg van (:
   Haha ja, dat is zeker waar! Het was nu een gesprek met de dominee, een ouderling, mijn vriendje en ik. Ik schreef er van de week al een artikeltje over trouwens 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.