U vraagt, Linda antwoordt | De antwoorden!

Precies een week geleden vroeg ik jullie (in het kader van doel 21 van het Day Zero Project) of jullie nog leuke, gekke of interessante vragen voor mij hadden. Ik heb niet zo’n grote blog en dat blijkt wel uit het artikel: ik ontving niet zo heel veel vragen. Maar dat geeft helemaal niets, want de vragen die ik wél kreeg vind ik erg leuk! Leuk dat jullie de moeite hebben genomen om mij vragen te stellen! Vandaag ga ik ze beantwoorden (en een euro in mijn spaarpot doen) en ik hoop dat jullie dat leuk vinden! (en anders heb je pech) (:

keep-calm-and-answer-questions-2
Bron

Johan vroeg: ‘Ik wil ook wel een blog maken. Maar hoe komt iemand met zo’n saai leven als ik aan inspiratie voor een blog? En hoe kom ik aan mensen die het ook nog gaan lezen en leuk gaan vinden?’ 
Ik heb eigenlijk geen flauw idee waarom mensen mijn blog lezen en volgen! (je mag even een reactie achterlaten met de reden waarom jij mijn blog leest en/of volgt, vind ik leuk om te horen!) Ik volg zelf een hoop blogs en laat ook regelmatig reacties achter met een linkje naar mijn website (dat kun je invullen bij je reactie bij de meeste blogs) en daardoor komen volgens mij de meeste lezers van mijn blog hier terecht. Tevens deel ik mijn artikelen op Facebook en daar heb ik dus ook nog veel losse lezers. Inspiratie doe ik meestal op door op andere blogs te snuffelen of doordat ik gewoon veel te veel nadenk over (voor mij) belangrijke dingen waar ik dan vervolgens iets over schrijf. Of ik koop iets nieuws, of ik zie een leuk/gek/inspirerend/mooi/bijzonder filmpje, of ik maak foto’s. Of… vul het maar in. Je kan eigenlijk over van alles bloggen volgens mij, maar ik vind het wel lastig om voor iemand anders te vertellen (zelfs voor mijn eigen vriend dus ja). Maar wel een leuke vraag! Oh en trouwens, voor de andere lezers: Johan heeft pas een gastblog geschreven (en heeft net de tweede geschreven, die komt morgen online dus hou mijn site in de gaten!) en dat vind ik leuk! Als je leuke ideeën hebt, laat dan even een reactie achter bij Johan’s gastblog! (:

Sylvia vroeg: ‘Vind je jezelf niet een beetje kansloos als je moet smeken om vragen?’ 
Ik vind mijzelf ontzettend zielig. Daarom stellen mensen mij ook vragen. En lezen ze mijn blog. En gaan ze met me om. Denk ik. Omdat ik zo ontzettend niet-leuk ben en meelijwekkend. Je stelde trouwens zelf ook een vraag, dus mijn opzet is wél gelukt… 😉

Henny vroeg: ‘Met welke beroemdheid zou jij een beschuitje willen eten en waarom?’ 
Wat een lastige vraag! Ik ben niet helemaal idolaat van iemand volgens mij, dus hier moet ik even goed over nadenken… Hmm. Ik ben een braaf iemand, dus ik denk dat je bedoelt ‘een beroemdheid ontmoeten’, want bij ‘een beschuitje eten’ denk ik gelijk héle andere dingen, maar hé, dit is een preutse blog dus ik hou het op ‘welke beroemdheid ik zou willen ontmoeten’ haha! Als het een dood iemand mag zijn kies ik voor Abraham Lincoln! Ik vind hem namelijk erg inspirerend én heel erg grappig – de film Lincoln vond ik erg goed én betrouwbaar. Als Lincoln nog zou leven zou ik hem wel willen ontmoeten.
Iemand waar ik ook wel mee zou willen lunchen (o.i.d., eten is altijd goed) is Ilse de Lange. Ik vind haar zo’n leuk mens én ze zingt heel mooi! (ook niet onbelangrijk natuurlijk) Verder… Heb ik pas Sanne Hans (Miss Montreal) in het echt gezien en zij is zo leuk! Lekker sarcastisch, hou ik van. Of Victor Reinier, want die vind ik ook leuk haha! Oké, blijkbaar was dit toch niet zo’n moeilijke vraag. Wie ik wel eens zou willen ontmoeten om op z’n bek te slaan is trouwens een hele andere kwestie, maar dat laat ik voor nu maar buiten beschouwing… 😉

IMGP0407
Zweden 2011

Henny vroeg mij ook: ‘Hoe zie je jezelf in 30 jaar?’ 
Deze vraag moet ik wel beantwoorden met wat fantasie, want ik heb echt géén idee! Ik vind het al lastig om mezelf over iets meer dan een half jaar – getrouwd en afgestudeerd – te zien, haha, laat staan over 30 jaar! Ehm… Ik ben dan nog steeds samen met Johan, inmiddels getrouwd (25 juli 2014 gaan we trouwen) en ik hoop met een paar lieve kinderen (iets van 2 of 3, meer vind ik wel heel veel eigenlijk, haha). Ik hoop dat we dan ons eigen plekje hebben en dat onze kinderen zo’n beetje puber-af zijn (jongvolwassen of volwassen) en misschien al de deur uit. Ik werk dan (hoop ik) freelance als columnist/voor een tijdschrift – liefst een historisch tijdschrift als de Quest Historie of de Historia, maar niet het Historisch Nieuwsblad (want veel te moeilijk haha) – en parttime hoop ik voor de klas te staan op een middelbare school, als docent geschiedenis. Ik hoop eigenlijk dat ik dan nog steeds blog en dat ik dan ook kan schrijven over ons eigen huis met grote tuin en een paar geitjes/schaapjes/alpaca’s en/of andere diertjes (een hond of een konijntje lijkt me ook erg leuk namelijk, maar niet al die dieren haha, veel te veel) en over mijn kinderen, werk en vrije tijd. Ik hoop dat we dan wat meer centjes hebben en lekker één of twee keer per jaar op vakantie kunnen met of zonder onze kinderen.

Oké. Jezelf over 30 jaar zien is best apart. Ik ben dan namelijk bijna… 52 en dat klinkt best oud. Haha! Ik hoop trouwens dat ik mijn ouders dan ook nog heb en dat die gezellig saampjes in een bejaardenhuisje zitten oud en lief te zijn. Daar ga ik dan één keer in de week eten, gezellig! (:

Lisa vroeg: ‘Hoe zijn je vriend en jij bij elkaar gekomen?’
Johan en ik hebben elkaar indirect leren kennen via Funkyfish, een christelijke dating- en communitysite. Ik kwam daar terecht door een toenmalige vriendin van mij (ergens eind 2010 was dat volgens mij), gewoon voor de lol. Ik was helemaal niet op zoek naar een vriendje (ja, lekker cliché dit maar het is echt zo, haha) en ging gewoon voor de lol een beetje jongens kijken. Die vriendin zou in maart 2011 naar een meeting gaan bij mensen in Ede (een echtpaar met een klein jongetje) en ze vroeg of ik mee wilde. Gewoon wat nieuwe mensen ontmoeten. Spontane ik vond dat natuurlijk wel leuk en zei, na toch even twijfelen (want hé, ik kende helemaal niemand!) toch maar ja. Johan had ik toen één keer gesproken via msn, in een groepsgesprek met die vriendin erbij. Ik vond hem wel aardig, mijn vriendin vond hem volgens mij wel leuk, en ik had zoiets van ‘veel te oud’ (ik was toen 18, hij 26), ‘maar wel oké.’ Gewoon. Die vriendin kreeg uiteindelijk ruzie met die mensen in Ede en dus besloot ik toch maar in mijn eentje naar die meeting te gaan. En daar was Johan! En eigenlijk klikte het direct, haha! We hadden een hele gezellige middag/avond en het bleek zo te zijn dat we de week erna (26 maart 2011) ‘toevallig’ allebei naar hetzelfde concert gingen, van Ilse de Lange. Daar hebben we elkaar weer gezien (voor het concert, ik zat met mijn broer op de tribune en Johan stond op het veld met wat vrienden) en kregen we verkering. Dat ging dus heel snel, haha! Maar ik heb er nog steeds geen spijt van! (: (ja, klef.)

???????????????????????????????
Op ons verlovingsfeestje, 26 november 2011

Lisa vroeg mij ook: ‘Wat is je favoriete onderwerp om over te bloggen?’
Saskia vroeg mij ook ongeveer zoiets: ‘Wat vind je het leukste om over te bloggen?’

Ik vind eigenlijk alles waar ik over schrijf erg leuk, omdat ik simpelweg niet schrijf over dingen die ik niet leuk vind. Klinkt heel simpel (en dat is het ook), maar het is wel zo. Ik vind het leuk om foto’s te maken, om te winkelen en een verslagje te maken van mijn aankopen, ik vind het leuk om te bloggen over de Happy Challenge, ik vind het leuk om tags in te vullen (of andere vragen te beantwoorden), ik vind het leuk om random dingen te delen die ik vind op het internet… Ik vind heel veel dingen leuk! Behalve beauty, daar hou ik eigenlijk helemaal niet van en daar schrijf ik dus ook nooit over. Ik volg wel een aantal blogs die soms schrijven over beauty, maar een echte beautyblog zou ik nooit gaan volgen denk ik.
Wat ik vooral heel leuk vind om over te schrijven trouwens, is over dingen waar ik over nadenk. Die wat serieuzer zijn. Over mijn geloof bijvoorbeeld, of over een mooie, inspirerende quote. Of over iets anders wat een beetje dieper gaat (zoals dit artikel, en deze). Dat serieuze aspect aan mijn blog vind ik erg fijn, omdat het voor mij ook een soort uitlaatklep is geworden (tot op zekere hoogte, uiteraard).

Saskia vroeg mij ook: ‘Welke blogs bezoek je dagelijks en raad je aan?’ 
Hier kan ik kort over zijn. Ik heb een tijdje terug een pagina aangemaakt – die ik regelmatig update omdat ik regelmatig nieuwe leuke blogs ontdek – waar je alle blogs die ik (vrijwel) altijd (of in ieder geval met regelmaat) met veel plezier lees kunt zien. Klik!

Saskia had een hoop vragen. Deze zat er ook bij: ‘Wat zou je ooit nog eens willen doen?’ 
Op mijn pagina van het Day Zero Project staan een hoop doelen waar wat dingen bij zitten die ik ooit nog wel eens zou willen doen – en nu dus ook echt ga doen! Maar ik wil nog wel meer dingetjes doen. Zo wil ik nog een heleboel landen bezoeken, een keer (of 100) terug naar Canada, nog een keer paragliden én skydiven/parachutespringen (ik heb een keer indoor skydive gedaan en dat was zó gaaf! Nu wil ik ook uit een vliegtuig – denk ik, haha)! En ik heb nog een heel mapje met allerlei lekkere recepten die ik wil maken. (:

Saskia’s laatste vraag vond ik ook erg leuk. Dat was deze: ‘Heb je een favoriet boek, welk boek, waar gaat het over en waarom juist dat boek?’ 
Ik weet niet of ik echt een favoriet boek heb. Ik lees graag in de Bijbel – maar wel met (een boekje met) uitleg erbij, want ik vind het vaak erg moeilijk maar wél interessant. Ik lees ook graag boeken van Nicci French, omdat die meestal onvoorspelbaar zijn én heel spannend (hou ik van). Oh! The Fault in Our Stars vond ik een fantastisch boek. Mijn review lees je hier, daar staat ook bij waarom ik het zo mooi vond. (:

Dat waren dan de vragen! Heb je nou alsnog een vraag? Stel ‘m dan lekker in een reactie, dat mag best! Bedankt voor jullie vraagjes, ik vond het erg leuk om te beantwoorden en over na te denken! (:

3 gedachtes over “U vraagt, Linda antwoordt | De antwoorden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.