Happychallenge #5: Just do it!

Volgens mij is dit de eerste keer sinds het begin van de Happychallenge dat ik niet direct op vrijdag, als de opdracht online komt, een artikeltje schrijf over de opdracht van die week. Deze keer moest ik iets langer nadenken wat ik wilde zeggen/doen over/met deze opdracht. Deze opdracht spreekt denk ik voor zich. Na het vertellen over mijn waarden, mijn (grote en kleinere) dromen, het visualiseren van die dromen én over de dingen die ik wil veranderen en daarvoor wil opgeven, is het tijd om echt aan de slag te gaan! Niet alleen maar dromen dus, maar ook doen! Want daar gaat het immers om, toch?

yes-you-can
Bron

Zaterdag had ik het met Johan even over de challenge en over de opdracht van deze week. Dat ik aan de slag moest gaan met de dingen die ik de vorige weken heb opgeschreven en met name met de opdracht van vorige week. Johan vroeg me wat ik vorige week dan ook alweer had opgeschreven en weet je? Daar moest ik héél hard over nadenken! Gaat lekker werken zo als ik nu al niet meer weet wat ik heb opgeschreven. Dat gaat me dus niet nog een keer gebeuren! Vandaag heb ik voor jullie een overzichtje met hoe het tot nu toe gaat met het ‘naleven’ van de dingen die ik graag wil veranderen en die ik daar voor wil opgeven. Onbewust gaat het volgens mij bést wel goed, maar dat zie ik vanzelf… Voor mij is dit ook een ontdekkingsreisje. Ga je mee?

Wat wil ik veranderen? | Update

Tijd doorbrengen met mensen waar ik van hou 
Oké, deze week heb ik daar héél hard aan gewerkt geloof ik, haha. Al is het alleen maar omdat ik ziek was, want daardoor zat ik van maandag tot en met woensdag gedwongen thuis. Johan was ook ziek en dus hebben we veel tijd doorgebracht samen. Woensdag gingen we even naar de markt en daarna thee drinken bij mijn schoonmoeder, dus die telt ook mee! Alleen donderdag ben ik naar school geweest, daarna naar het concert van Miss Montreal en dat was ook samen met Johan. Ik heb afgelopen week dus heel veel tijd doorgebracht met Johan en dat is goed! Dat hoop ik deze week ook weer te gaan doen – maar dan zonder ziek zijn uiteraard, haha! Verder heb ik een stukje van de woensdagavond doorgebracht met een goede vriend en ook gisteravond was ik bij hem – dat telt dus ook mee. Sowieso zie ik hem eigenlijk iedere week wel, dus wat dat betreft ben ik goed bezig, haha 😉 Gisteren waren we verder nog bij mijn schoonouders, waar mijn zwager en zijn vriendin ook waren, dus die hebben we ook gezien en gesproken, én we zijn ’s middags/’s avonds bij vrienden van ons op bezoek geweest. Afgelopen week was dus een goed weekje wat betreft mijn eerste ‘verandering-die-ik-wil-in-mijn-leven!’

Tijd nemen voor mezelf en rust in mijn hoofd  
Ik schreef vorige week al dat ik meer boeken ben gaan lezen en dingen ben gaan doen die ik écht leuk vind. Dit komt vooral door het Day Zero Project. Ik heb al bijna 10 doelen volbracht en ben bezig met een aantal andere doelen. Ik vind het heel erg leuk om te doen en ik word er blij van! Dat zorgt ervoor dat ik meer tijd heb/neem voor mezelf en dat zorgt weer voor rust in mijn hoofd. Ook het tijd doorbrengen met mensen waar ik van hou/veel om geef zorgt voor rust in mijn hoofd. Ik ben iemand die namelijk vrij snel in de stress schiet en zichzelf druk kan maken om heel veel dingen waar ik eigenlijk nauwelijks invloed op heb of waar ik al m’n best voor heb gedaan en niets meer aan kan veranderen. Dit wil ik graag veranderen en afgelopen week is dat goed gelukt! Dit wil ik graag doorzetten, maar ook dit liever zonder ziek te zijn, haha!

Tevreden zijn 
Het was een tevreden weekje. Ik was niet blij dat ik ziek was, uiteraard, maar ik heb wél veel gelezen, wat films gekeken, genoten van leuke (kleine én grote) dingen en ik heb wat plannen gemaakt voor leuke dingen die ik nog wil gaan doen. Ik heb gewerkt aan het Day Zero Project en daar werd ik blij én tevreden van. Ik schreef vorige week ‘Ik wil zijn zoals ik ben, ik wil me alleen omringen met mensen die ik leuk vind en die mij leuk vinden zoals ik ben. Waarbij ik mezelf kan zijn en waarbij ik me thuis voel.’ Dat is afgelopen week heel goed gegaan en dat wil ik graag zo houden. Deze week ga ik ook niet heel veel de deur uit denk ik, ik moet twee keer post bezorgen, één keertje naar Utrecht en verder ben ik vooral thuis aan het werk. Mijn ouders komen morgen op bezoek (ze gaan eerst langs mijn tante in Rotterdam en komen daarna bij ons eten), gezellig, en ik ben van plan om in ieder geval deze week weer een boek uit te lezen! Ik ga er nog een tevreden week van maken hoop ik!

SAM_6360

Wat wil ik hiervoor opgeven? | Update 

Zelfkritiek 
Ik denk dat dit bij zelfbewustzijn blijft als ik naar afgelopen week kijk. Ik heb best wel wat negatieve gedachten gehad en ik ben me daar wel bewust van, maar ik heb er nog niet echt aan gewerkt. Dat wil ik in de komende weken wel gaan doen natuurlijk! Waar ik verder aan wil werken is aan mijn zelfbeeld, want dat is meestal wel oké, maar lang niet altijd – ik denk dat iedereen dat wel eens heeft, maar ik wil er graag mee ophouden en tevreden zijn (zoals ik hierboven ook al zei trouwens). Ik kocht van de week een nieuw jurkje en showde die ook aan jullie, maar het duurde wel even voor ik die foto online wilde zetten en ik tevreden was met het jurkje. Ik vond mezelf best wel dik erin lijken eigenlijk en ik moest mezelf er echt even van overtuigen – voor de spiegel, jawel, lekker confronterend, zo ben ik dan ook wel weer! – dat ik tevreden mocht zijn met hoe ik eruit zag. Dat het oké was en misschien zelfs leuk! Dit is dus nog een puntje om aan te werken, maar hé, niet alles kan in één keer perfect zijn natuurlijk!

Studiestress/een beetje minder is niet erg 
Haha, gelukt! Afgelopen week heb ik vrijwel niets gedaan aan mijn studie, behalve donderdag toen ik naar school moest voor een bespreking over het dagboek. Deze week ga ik wel weer hard aan de slag, maar ik wil mezelf niet voorbij lopen en mezelf erin verliezen, en daarom ga ik ook leuke dingen doen, tijd nemen voor mezelf (in wat voor vorm dan ook, dat geeft niet denk ik) én ook wat in het huishouden doen!

Niet alles willen, niet alles hoeven, niet alles zien  
Hier moet ik nog wel aan werken, want doordat ik ziek was bracht ik juist best veel tijd door achter mijn laptop. Ik wil wat minderen hierin en hier moet ik nog echt wel even op oefenen denk ik, want het is zo verleidelijk om het halve internet weer af te struinen omdat je weer potentieel-interessante-artikelen hebt gezien. Waar ik eigenlijk vaak niets aan mis als ik het níet zou lezen. Tijd om te minderen dus! Ik weet nog niet precies hoe ik dit aan wil pakken, aangezien ik de komende weken veel tijd thuis door ga brengen omdat ik alleen stage loop en het dagboekproject doe (is thuiswerk voor het grootste deel). Ik denk dat ik ga proberen om ’s ochtends maximaal een halfuurtje te laptoppen en dan aan de slag te gaan, dit ’s middags ook te doen en ’s avonds nog een keer, in plaats van iedere keer tussendoor. Als iemand nog andere goede ideeën heeft, dan hoor ik die uiteraard graag! (:

spread-the-happychallenge-love

Genoeg dingetjes om nog aan te werken dus, maar het begin is er enne… iedere reis begint met een kleine stap! Ik merk dat ik de laatste weken veel lekkerder in mijn vel zit. Ik maak me wat minder druk over dingen, ik doe meer leuke dingen, neem wat meer tijd voor mezelf en zorg voor wat meer rust, ik breng meer tijd door met mensen die ik écht leuk vind en waar ik echt om geef en van hou en dat zorgt ook voor veel meer rust in mijn lijf. Ik vind het fijn! Ik denk dat het ook mede door de Happychallenge komt trouwens en dat is natuurlijk heel tof! (en door het Day Zero Project!) Ik denk hierdoor wat bewuster na over bepaalde dingen waar ik normaal niet zo bij stil sta en dat is natuurlijk altijd goed om te doen! Spread the Happychallenge love! ❤

P.S. Oproepje: als je nog een leuke vraag hebt voor mij, stel ‘m dan hier en maak mij blij, want anders sterft mijn vraag-maar-raak-artikel een stille dood en dat vind ik best gênant, haha! 

Advertentie

3 gedachtes over “Happychallenge #5: Just do it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.