Day Zero Project | TAG: als ik een … was & als ik een … mocht zijn.

Doel 17 van mijn Day Zero Project is: Zelf een TAG maken en verspreiden. Ik ben niet heel geweldig goed in het bedenken van een tag en dat komt voornamelijk doordat er al zóveel tags bestaan! Dan denk je hé dit is een leuk idee! maar na een beetje zoeken blijkt het al te bestaan. Johan had echter een goed idee voor een tag: als ik een … was, dan was ik een …. Nu bestaat er al zo’n soort tag ontdekte ik (Google is your best friend), maar… Johan voegde een stukje aan de tag toe, namelijk de vraag ‘als ik een … mocht zijn, dan koos ik voor … omdat.’ De vragen lijken op elkaar, maar zijn toch nét even anders. Als je al een bepaald iets bent, bijvoorbeeld een vogel, dan ben je een bepaalde vogel omdat dat in je karakter zit. Als je echter mag kiezen wát je dan voor vogel wil zijn, dan hoeft dat niet per se in je karakter te zitten, maar kun je bijvoorbeeld in plaats van het kiezen voor de mus (omdat je een echte huismus bent) ook kiezen voor de arend (omdat je wat sterker wilt zijn, of groter).
Ik heb deze tag ingevuld (en dat was lastiger dan ik dacht!) en als je ‘m leuk vindt, mag je ‘m natuurlijk overnemen! Laat dan even een berichtje achter met een linkje naar je artikel, vind ik leuk! (:

Als ik een … was, dan was ik een …, omdat… & Als ik een … mocht zijn, dan koos ik voor …, omdat…

Dier 
– Als ik een dier was, dan was ik een hondje. Een trouwe huishond om het zo maar te zeggen. Ik hou ervan om in gezelschap te zijn, ik ben iemand die graag ‘aangehaald’ word – aandacht krijgt en complimentjes – en ik hou ervan om te knuffelen en geknuffeld te worden!
– Als ik een dier mocht zijn, dan koos ik voor de dolfijn, omdat ik dat zulke leuke beestjes vind! Ze lijken altijd vrolijk te zijn, leven gezellig in groepen, kunnen mooie sprongen maken en hebben vaak veel plezier (of dat lijkt zo?). Dat lijkt me wel leuk!

Insect 
– Als ik een insect was, dan was ik een mug, want ik kan heel irritant en opdringerig zijn. Zoem, zoem, zoem… Je kent het wel, die irritante geluidjes die een mug maakt…
– Als ik een insect mocht zijn, dan koos ik voor het lieveheersbeestje, want die zien er zo schattig uit! Mensen vinden je dan volgens mij ook wel lief en schattig, altijd fijn! (:

617px-BIEDRONA_mirrored,_cropped
Bron

Voertuig 
– Als ik een voertuig was, dan was ik een sportauto. Ik ben iemand die zichzelf nog wel eens voorbij loopt en dus eigenlijk veel te snel gaat, net als een sportauto met heel veel pk. En hard rijden is gewoon leuk natuurlijk.
– Als ik een voertuig mocht zijn, dan koos ik voor het vliegtuig. Het lijkt me tof om zo ver te kunnen vliegen – het lijkt me überhaupt al tof om eens te kunnen vliegen – en om overal ter wereld te kunnen komen…

Vrucht 
– Als ik een vrucht was, dan was ik een aardbei. Zoet, maar als je ‘m te lang laat liggen of te vroeg opeet, helemaal niet fijn en lekker.
– Als ik een vrucht mocht zijn, dan koos ik voor de citroen. Gewoon om mensen te irriteren, haha. Het eerste beetje sap van een citroen vind ik zelf altijd wel lekker, maar mensen gaan er altijd heel grappig van kijken, dat lijkt me leuk om te veroorzaken, haha! Gemeen hè?

Boek 
– Als ik een boek was, dan was ik een open boek. Ik kan even geen titel bedenken, maar ik zou echt een open boek zijn. Ik ben namelijk een makkelijk te lezen persoon, je kan aan mij snel zien hoe ik me voel (momenteel ziekjes), hoewel ik dat niet altijd even fijn vind is dat wel iets wat echt bij mij hoort en hoe ik ben.
– Als ik een boek mocht zijn, dan koos ik voor de Bijbel. Dat is echt een inspirerend boek en hoewel het al heel oud is, lezen mensen van over de hele wereld het nog steeds. Ik zou graag een heel erg veel gelezen boek willen zijn en een boek dat mensen inspireert! Wel in een moderne vertaling trouwens, zodat mensen ook begrijpen wat ze lezen 😉

bijbel
Bron

Emotie 
– Als ik een emotie was, dan was ik opgewekt. Ik ben een overwegend positief persoon, hoewel ik ook heel negatief en chagrijnig kan zijn. Maar meestal ben ik wel opgewekt en sta ik vrolijk en met een open blik in het leven. Ik ben wel een emotioneel persoon, ik kan heftig reageren op dingen.
– Als ik een emotie mocht zijn, dan koos ik voor gevoeligheid, aangezien ik het fijn vind om mensen aan te kunnen voelen. Het kan soms irritant zijn (ik ben zelf ook makkelijk te ‘lezen’ zoals ik net zei), maar het kan ook heel fijn zijn om te weten wat je aan iemand hebt, ook als diegene (bijna) niets zegt.

Nu vind ik het wel weer genoeg geweest, maar… We hebben een heel lijstje gemaakt met dingen die je kan kiezen, dus voel je je fijner bij andere mogelijkheden voor deze tag, dan gebruik je toch lekker die?

De lijst… 
– Dier
– Vogel
– Insect
– Voertuig
– Vrucht
– Groente
– Plant
– Boom
– Emotie
– Gebruiksvoorwerp
– Boek
– Film/serie

Ik ben benieuwd of iemand mijn tag gaat overnemen, ik vond het in ieder geval leuk om te doen én… ik heb weer een doel van mijn Day Zero Project volbracht! Mijn spaarpot is eindelijk klaar voor gebruik (het was een spaarpot met toffees erin; ik moet ‘m nu alleen nog opleuken) en dat betekent dat ik er binnenkort eindelijk geld in ga doen voor de inmiddels al volbrachte doelen! (:

 

7 gedachtes over “Day Zero Project | TAG: als ik een … was & als ik een … mocht zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.