Day Zero Project | Doel 14: bloggen over statistieken (en doel 91)

Op 1 februari is mijn Day Zero Project begonnen: in 1001 dagen ga ik 101 doelen verwezenlijken, die je hier kan lezen. Ik had iets bedacht voor vandaag om over te schrijven, maar ik weet nog niet echt hoe ik onder woorden moet brengen wat ik wil vertellen. Dus schrijf ik nu over het Day Zero Project, want één van mijn doelen ga ik vandaag volbrengen. Het is doel 14: Bloggen over de statistieken van mijn blog aan het begin en aan het eind van het project (0/2). Dit wil ik doen om te kijken hoe mijn blog verandert in de loop van het project. Omdat ik slecht ben in mooie printscreens maken en die op een zodanige manier bewerken dat het er mooi uitziet, ga ik jullie gewoon iets vertellen over mijn statistieken. Eén van mijn doelen van het project is om te leren photoshoppen, dus aan het eind van het project kan ik waarschijnlijk – hopelijk – een prachtig artikel maken over mijn statistieken. (:

Tevens heb ik doel 91 van mijn lijst volbracht, maar die was zó makkelijk dat ik besloot om die even samen te voegen met doel 14. (: Doel 91 is: Mijn account op Funkyfish verwijderen omdat ik er nooit meer iets mee doe. Ik heb Johan via de website (christelijke dating- en communitysite) Funkyfish ontmoet. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik doe al tijden niets meer met mijn profiel en dus werd het tijd om het te verwijderen. Dat heb ik zojuist gedaan.

Ik heb overigens nog geen euro in de spaarpot gedaan, want mijn spaarpot is nog niet klaar. Het is een spaarpotje waar nu nog snoepjes inzitten die nog niet op zijn en daarna ga ik ‘m nog opleuken. Doel 14 is bovendien pas voor de helft volbracht, dus aan het eind van het project gaat die euro er dan in. De euro voor doel 91 moet ik dus even onthouden. (:

dayzeroproject1
Ook kekke plaatjes maken kan ik nog niet maar ga ik leren… 😉
Bron.

De statistieken van The Miracle of Life
Als ik kijk op de pagina waar al mijn prachtige statistieken bij elkaar staan, kom ik erachter dat ik van een hoop dingen niet helemaal begrijp wat het is. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen view en visitor? In mijn wereld bekijkt een bezoeker je pagina dus is het een bezoeker en een view ineen. Na een beetje zoeken op de instructiepagina’s van WordPress kom ik erachter dat een view geteld wordt zodra een bezoeker een pagina opent en vernieuwt. Het aantal views is dus een stuk hoger dan het aantal bezoekers. Soms zijn de view-aantallen wel heel hoog: dan zijn er waarschijnlijk mensen meerdere keren per week (of zelfs per dag!) op mijn blog geweest. Mijn totale aantal views is momenteel 11.116 (wow) en het hoogste aantal views op één dag is 133!

Mensen komen op verschillende manieren op mijn blog. Zo zie ik dat er regelmatig mensen zijn die via mijn reacties op een andere blog op de mijne terecht komen. Ook via Google (met onbekende zoektermen, beetje jammer) komen mensen op mijn blog terecht. (hoewel, één van de zoektermen is toffe blogs, dankjewel!) Ook Facebook werkt goed. Dit komt waarschijnlijk doordat ik mijn artikelen altijd op Facebook deel, mensen kunnen dan gemakkelijk doorklikken en daardoor heb ik veel losse bezoekers van mijn blog.

Volgers en reacties
Momenteel heb ik maar liefst 13 volgers en daar ben ik heel erg trots op! Eén iemand volgt mijn blog uitsluitend via de email, en de andere 12 volgen mijn blog via Bloglovin’. Ik vind het tof dat mensen die ik helemaal niet ken, mijn blog de moeite waard vinden en steeds terugkomen. Ook laten mensen regelmatig reacties achter. Sinds ik mijn blog ben begonnen heb ik 464 reacties ontvangen. De meeste reacties zijn van Johan (mijn vriend) en Saskia (van I live for my dreams). Verder ontvang ik regelmatig reacties van anderen, sommige reageren vaker en anderen reageren maar op één artikel. Dat geeft helemaal niets, ik ben blij met iedere reactie die ik krijg en ik probeer zoveel mogelijk op mijn reacties te reageren! Contact met medebloggers en andere mensen die reageren vind ik namelijk hartstikke leuk.

Bezichtigingen per land 
Zoals ik wel had verwacht, komen de meeste bezoekers van mijn blog uit Nederland. Logisch, want ik blog ook in het Nederlands. Gek genoeg komen ze niet allemaal hiervandaan… Zo heb ik als ik kijk naar het overzicht van ‘bezichtigingen per land’, en vervolgens klik op een overzicht van ‘altijd’, bezoekers uit maar liefst 33 landen! Ongelooflijk!

De top 10 ziet er zo uit
1. Nederland: 10.339
2. België: 298
3. Verenigde Staten: 128
4. Verenigd Koninkrijk: 104
5. Duitsland: 72
6. Brazilië: 23
7. Nieuw-Zeeland: 10
8. Spanje: 8
9. Frankrijk: 7
10. Suriname: 7

Grappig om te zien dat er nog zoveel views zijn vanuit andere landen. Vooral uit landen waarvan ik het totaal niet had verwacht! Zo staan niet alleen deze landen in mijn overzicht, maar ook onder andere… Nicaragua, Marokko, Zuid-Afrika, Canada, Italië en Aruba! Gaaf!

Best gelezen artikelen en pagina’s 
Ik heb eigenlijk nog nooit gekeken naar mijn best gelezen artikelen en pagina’s. Ik zie als eerste iets heel logisch: mijn homepage is het meest bekeken. Goh. Daar kom je ook terecht als je surft naar mijn blog :’) Niet zo raar dus. Daarna volgt de pagina ‘Over de blogger en de blog’ met 270 bezichtigingen. Leuk dat jullie zo geïnteresseerd zijn in de persoon achter de blog! 

De top 10 van best gelezen artikelen
1. Lichtpuntje #5: herfst! (want daar zitten ook voordelen aan) (244 keer bekeken)
2. ‘als ik jou zie, dan maakt mijn hart een sprongetje’ (118 keer bekeken)
3. Inspiratie: ‘een toestand van creatief nadenken’ (1) (117 keer bekeken)
4. Winterjassen (111 keer bekeken)
5. Foto’s: van baby tot nu | Deel 2 (107 keer bekeken)
6. Review: ‘de jongen die in de hemel was’ (100 keer bekeken)
7. Foto’s: van baby tot nu | Deel 1 (93 keer bekeken)
8. Lijstje: gekke acties (89 keer bekeken)
9. The Girlfriend Tag (87 keer bekeken)
10. Avondmaal: iedereen is welkom. Toch? (78 keer bekeken)

Heel verschillende artikelen, leuk om te zien! Jullie zijn blijkbaar geïnteresseerd in wie ik ben (te zien aan de foto-artikelen en de lijstjes die het goed doen), maar ook in artikelen over geloof, winkelen en reviews. Heel verschillend dus! Dat vind ik fijn, want mijn blog gaat ook over heel verschillende dingen, omdat er zoveel leuke dingen zijn om over te schrijven!

Zo, dat was mijn overzichtje met statistieken voor nu. Ik hoop dat ik aan het eind van het Day Zero Project kan zeggen dat mijn views en bezichtigingen hoger zijn geworden (ook al is dat niet mijn doel) en dat ik misschien ook nóg meer volgers krijg (wat ik heel erg leuk vind, maar wat ook niet mijn eerste doel is voor mijn blog). Ik vind het tof dat mijn blog langzaamaan steeds ietsje groter wordt en ik wil jullie bedanken voor alle keren dat jullie mijn blog hebben bezocht, mijn artikelen hebben gelezen, leuke en lieve reacties hebben achtergelaten én een speciaal bedankje voor mijn vaste volgers, want ik vind dat wel heel erg leuk! (:

Advertentie

12 gedachtes over “Day Zero Project | Doel 14: bloggen over statistieken (en doel 91)

    1. Hoor ik daar een ‘ik wil heeeeel graag iets winnen!’-reactie? Haha! Eén van mijn doelen is ook het houden van een winactie, dus dat komt goed 😉 Ik moet alleen nog iets leuks bedenken om weg te geven. Weet jij iets?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.