Het geeft niet als je soms faalt.

Wat hou ik toch van spontane inspiratie om te bloggen. De Happy Challenge helpt daar een beetje bij en zo ook vandaag. Via de Facebookgroep kwam ik terecht op een mooie uitwerking van de opdracht van deze week, en daar stond een prachtige quote bij van Nelson Mandela. Sowieso inspireert die man me wel – tja, wie niet? – en hij heeft de wereld verrijkt met een aantal prachtige uitspraken.

download (1)
Het geeft niet als je soms valt – of faalt. Het gaat erom dat je iedere keer weer opstaat en verdergaat. Als je een keer een opdracht of een tentamen niet in één keer haalt en al je klasgenoten wel, dan betekent dat niet dat je gefaald hebt. En als dat wel betekent dat je gefaald hebt, dan geeft dat niet. Je kan het herkansen en daar van leren. Je leert iedere keer dat je op je bek gaat. Je ontwikkelt jezelf en je groeit. Zonder vallen geen opstaan. Als alles altijd maar goed gaat en je gaat dán uiteindelijk een keer onderuit, dan komt dat véél harder aan dan wanneer je het vaker hebt meegemaakt. Het is cliché maar wel waar: what doesn’t kill you makes you stronger. Het geeft niet als je een keer iets níet kan. Jouw kwaliteiten liggen dan waarschijnlijk op een ander vlak. Dat geeft niet. Niemand is perfect. Dé perfecte persoon bestaat niet – gelukkig niet zeg. Het geeft niet als je een keer faalt. Of meerdere keren achter elkaar. Het mooie is, dat dat ook deel is van jou. Dat is wat jou jou maakt.

hc2

Je bent anders, want iedereen is anders. Verander niet als je de mazzel hebt dat je anders bent. Dat maakt jou tot wie je bent. Met jouw kwaliteiten én je falen, vallen en opstaan. Jij bent jij en dat is oké. Je bent het waard.

(en ja, het klinkt nu allemaal mooi en aardig en leuk en geweldig en alsof ik het allemaal zo goed weet, maar voor mij is dit ook les, iedere keer opnieuw dat ik gefaald heb en op mijn bek ben gegaan. en soms heb je iemand anders nodig om je overeind te helpen. maar weet je? dat geeft niet. want perfectie bestaat niet, en hoewel ik mezelf ook niet altijd accepteer, weet ik dát wel en dat is fijn.)

Ik wens je een fijn weekend met veel liefde!

Advertentie

4 gedachtes over “Het geeft niet als je soms faalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.