Happychallenge #3: visualiseren van dromen

Na het opschrijven en delen van mijn drie belangrijkste waarden en mijn dromen is het vandaag tijd voor de derde opdracht: maak je dromen visueel. Dit zou je moeten/kunnen helpen met het waarmaken van je droom, omdat je dan meer zicht hebt op je dromen (letterlijk en figuurlijk).
Het visualiseren van dromen kun je op verschillende manieren doen. De meiden van de Happy Challenge maakten een zogeheten visionboard, waar je op hun blogs (Lisanne, Kelly, Marieke) meer over kan vinden.

Ik vind deze visionboards altijd prachtig om te zien. De voorbeelden zijn eindeloos en allemaal zien ze er prachtig uit. Maar weet je? Voor mezelf heb ik er helemaal niets mee. Mijn dromen zitten duidelijk en helder voor mezelf in mijn hoofd en mij kun je niet echt motiveren met het letterlijk tonen van mijn dromen. Het is ook iets wat ik liever in mijn hoofd houd dan dat ik het zichtbaar maak. Mijn dromen veranderen soms ook nog wel, sommige dromen zijn dromen die op de korte termijn als het goed is worden waargemaakt (trouwen!) en tja.. Ik heb er niets mee. Ik had gezegd aan het begin van de Happy Challenge dat ik alleen zou mee-bloggen als de opdrachten me zouden bevallen. Ik hoor jullie denken waarom schrijf je nu dan tóch een artikel over opdracht 3? Nou, dat zit zo.

spread-the-happychallenge-love

Ik ga de opdracht niet uitvoeren door een visionboard te maken voor mezelf. Ik ben wel gevoelig voor quotes en dus wil ik een aantal quotes met jullie delen. En een aantal foto’s, van waargemaakte dromen. Van waargemaakte dromen, waarvan ik soms niet eens wist dát ik ze droomde. Volg je het nog? Ben ik de enige die dat wel eens heeft? Dat je iets gaat doen waarvan je denkt ‘oh leuk’, bijvoorbeeld een mooie reis maken, en dat je dan thuiskomt en denkt ‘wauw, eigenlijk was dit wel iets waar ik van droomde! Al wist ik niet dat het er zo uit kwam te zien…!’ Dat heb ik wel eens gehad, en daarom wil ik ook wat foto’s laten zien die voor mij een herinnering zijn aan dromen die ik heb waargemaakt en die herinneringen vormen die ik belangrijk vind. Die ervoor zorgen dat ik herinnerd word aan de waarden die ik belangrijk vind (liefde, gevoeligheid, plezier maken en nog meer) en aan het leven dat ik wil leiden – met dromen om waar te maken en dromen om op terug te kijken!

1533943_203465889850349_1432100210_n
Dromen doe ik graag met goede muziek. Muziek zegt vaak zoveel meer dan woorden – of de tekst van een liedje is juist zo prachtig. Muziek is voor mij onmisbaar om te dromen.

Edward_Sharpe_Quote_Mint_Desktop_Wallpaper_by_JulieSongInk
Gisteren schreef ik over mijn thuis en mijn thuis-thuis en de andere plekken waar ik me thuis voel. Deze quote is voor mij daarbij belangrijk: thuis is waar ik ben met de mensen die mij lief zijn, en met hen naast mij kan ik mijn dromen waarmaken, omdat zij mij zullen steunen.

Heb-je-in-je-hoofd-nog-ruimte-voor-waanzinnige-plannen

SAM_5803

Tumblr

relax
Als ik meer tijd neem voor mezelf, kan ik ook meer tijd nemen om na te denken over wat mijn dromen zijn en hoe ik deze wil verwezenlijken. Tijd voor mezelf en relaxen is dus ook belangrijk!

Collages 
Voor mij zijn collages toch een soort van visionboard. Ik gebruik ze meestal als achtergrond voor het bureaublad van mijn laptop. Soms bevatten ze quotes, soms bevatten ze mooie foto’s die me terug doen denken aan fijne momenten én waargemaakte dromen, zoals ik net al zei. Heb ik tóch nog een soort van de opdracht gedaan voor deze week, haha! 😉

Collage Apenheul, 2012-04-16 (2)
Mijn vriend is heel belangrijk voor me. Zonder hem kan ik een deel van mijn dromen sowieso niet waarmaken, maar ik weet ook dat hij naast me staat en me zal steunen bij het waarmaken van andere dromen. (:
Deze collage heb ik trouwens gemaakt toen we in 2012 naar de Apenheul zijn geweest als cadeautje voor mijn verjaardag.

Collage Johan en Linda (2)
Nog een collage met foto’s van mij en mijn vriend.

Collage mooie foto's Linda
Een collage met foto’s van vakanties en schoolexcursies. Het doet me terugdenken aan fijne momenten en dat is goed. Dat motiveert me om nog meer van deze mooie momenten te gaan creëren!

Collage Vogezen (2)
Een waargemaakte droom waarvan ik niet wist dat het een droom was: in 2009 ben ik op excursie geweest met school (ik zat toen in 5 VWO) naar de Vogezen (Frankrijk) om een week een cursus paragliding te doen en ook daadwerkelijk te gaan vliegen. Een héle fijne week waar ik graag aan terug denk!

Tot slot: mooie foto’s en mooie quotes.
Dreaming is believing past wel mooi bij de Challenge, trouwens!

Collage Tumblr

Collage Tumblr (2)

Oh, en nog even een mooi liedje dat ik motiverend vind (:
(pech dat ik deze al te vaak heb gedeeld) (de tekst past mooi vind ik)

‘But I wonder what would happen if you
Say what you wanna say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave

With what you want to say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave

I just wanna see you
I just wanna see you
I just wanna see you
I wanna see you be brave’

Je kan nog steeds meedoen met de Happy Challenge, als je dat leuk vind. In mijn eerdere blogs vind je er wat meer informatie over, of in de blogs van Lisanne, Kelly en Marieke, de bedenkers van deze Challenge om de wereld wat vrolijker te maken! Ik ben benieuwd wat de volgende opdracht is. Ik hoop iets met schrijven, want daar ligt toch mijn passie. Het creatieve gedeelte los ik dan ook op deze manier op, omdat ik daar niet zo goed in ben. Maar dat hebben jullie vást al gemerkt 😉

Advertentie

13 gedachtes over “Happychallenge #3: visualiseren van dromen

  1. Je hebt een heel mooie draai gegeven aan de opdracht van deze week. Erg mooi ook hoe je vertelt over dromen die je al waarmaakte zonder het zelfs te beseffen. Ik realiseer me dit ook op sommige momenten, soms zelfs pas een hele poos later. Maar ook die zijn erg mooi, en soms zijn het zelfs dromen die nog mooier zijn dan je je ooit had kunnen voorstellen 🙂 Mooi stukje!

  2. Leuk! Je hoéfde ook niet per se een visionboard te maken 🙂 De opdracht was meer ‘visueel maken’ in welke vorm je dan ook wilt. En toevallig hebben wij alledrie een visionboard gemaakt (wat we ook niet van elkaar wisten), haha! Leuke uitwerking, hoor 🙂 Mooie foto’s waar je op staat te stralen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.