Soms ben ik best wel een bitch…

Hoewel ik best wel aardig en sociaal ben en vaak voor anderen klaar sta, ben ik soms ook echt wel een bitch. Ik kan fel en bijdehand uit de hoek komen en dat komt soms heel onaardig over op anderen. Tevens hou ik wel van een beetje (soms wat meer dan een beetje) leedvermaak. Maar hé, sommige dingen heb ik dan ook echt een hekel aan en sommige mensen maken het er echt naar, hoor! Vandaag dus een lijstje met momenten waarop ik echt een bitch/arrogant ben of vervelend doe. Dit zijn momenten waarop ik daadwerkelijk wel eens uit mijn slof schiet, of momenten dat ik echt best wel slecht over mensen denk.

* Ik heb een ongelooflijke hekel aan mensen die hun troep niet opruimen. In de bus, in de trein, op straat, overal eigenlijk. Oké ja, de prullenbakjes in de trein zijn heel erg klein en ze zitten snel vol, maar neem je koffiebeker of plastic zakjes of wat dan ook gewoon mee en gooi het op het station weg! Ik kan hier echt chagrijnig van worden en laat dit dan ook merken. Niet per se tegen die mensen zelf (hangt er een beetje vanaf wat voor iemand het is), maar het slaat wel eens op mijn humeur.

* Dit punt sluit eigenlijk aan op de vorige: mensen die hun etensresten niet opruimen als ze gegeten hebben bij Ikea, V&D, de Mac, Hema of een dergelijke keten waar je zelf je boeltje even op moet ruimen. HOE moeilijk is het om je dienblad mee te nemen en op een afruimband te zetten of, in het geval van de Mac en dergelijke fastfoodketens, om alles weg te gooien en je dienblad bovenop de prullenbak te zetten?! HOE MOEILIJK IS HET?! Ik vind het ook vervelend als mensen hun eten meenemen en dan in de auto opeten en vervolgens de resten naast hun auto neergooien en wegrijden. Asociaal, toch? Er staan weet ik veel hoeveel prullenbakken daar, kom op… Ik ben dan wel zo iemand die het soms wel eens opruimt (in de zaak zelf dan, dan neem ik nog wel eens een extra dienblad met bekers ofzo mee naar de afruimband/prullenbak/wagentje waar het op moet) en dan ook net iets te hard, liefst zo hard dat die mensen het nét horen, tegen degene met wie ik ben zeg ‘jeetje, wat asociaal! hoe moeilijk is het om je zooi op te ruimen?’, of iets in die trant. Lekker onaardig misschien, maar ik vind het niet kunnen.

* Net als mensen die hun winkelwagentje niet opruimen maar ‘m een metertje naast de rij neerzetten (of gewoon naast hun auto) en dan weggaan. Asociaal. Ze zeggen vaak die jeugd van tegenwoordig maar het zijn gek genoeg bijna altijd oude(re) mensen die dit doen. Zo irritant! Ik ruim ze dan meestal even op en maak nog nét even een scherpe opmerking…

390f3b86b6c511e180d51231380fcd7e_7
Bron

* In het verkeer ben ik soms écht een bitch. Ik stop echt wel voor voetgangers en fietsers (tenzij ze aan de verkeerde kant fietsen of geen licht hebben ’s avonds/’s ochtends, dat vind ik zó irritant!) en ik rij nooit echt heel asociaal of heel erg te hard (wel vaak een beetje, maar hé, wie niet?), maar ik kan me soms echt ergeren aan mensen. Rij je bijvoorbeeld op de snelweg en haal je een vrachtwagens en een paar auto’s in, komt er iemand achter je die gaat bumperkleven. Terwijl je al te hard rijdt. Pas ook, reed ik 140 op de teller (dus iets van 130/135 in het echt, die dingen kloppen nooit helemaal), zat er iemand heel ongeduldig achter mij te kleven. Dan blijf ik soms expres nét ietsje te lang op de linkerrijstrook rijden, gewoon om diegene te pesten. Niet te lang hoor, maar gewoon eventjes. Zodat diegene zich nét zit te ergeren. Hihi, gemeen hè?

* Net als mensen die op je bumper hangen op zo’n weg waar je eigenlijk makkelijk 60 of 70 kan rijden, maar waar vaak gecontroleerd wordt en je eigenlijk maar 50 mag. Als mensen dan gaan kleven ga ik expres 50 op mijn teller rijden (dus nog iets langzamer dan toegestaan). Gewoon omdat het kan. Ook zo onaardig…

* Soms ben ik best aardig en geef ik fietsers bijvoorbeeld voorrang als het niet per se nodig is. Zo ook gisterochtend toen ik naar de tandarts moest. Het was kwart voor 8 ongeveer en hartstikke druk, vooral met scholieren (met de fiets) en mensen die naar hun werk gingen (met de auto). Bij één van de rotondes waar ik langs moest was een auto aan de andere kant gestopt voor een groep van zo’n 20 scholieren die moesten oversteken. Ik had geen andere keus dan ook te wachten, want met 20 man op zo’n vluchtheuveltje gaat natuurlijk niet. Ik had tijd genoeg en vond het niet zo erg. Er kwam een auto achter mij staan en die ging meteen toeteren. Zó irritant! Echt een paar keer achter elkaar. Ik heb eens vriendelijk gezwaaid, haha. Vond ‘ie niet leuk. Hij was vast te laat voor zijn werk (moet je eerder weggaan) of ongesteld ofzo. Ik weet het niet precies. Maar irritant was het wel. Toen de fietsers weg waren kon ik eigenlijk wel weer rijden, maar er kwamen nog twee fietsertjes aan waar ik mákkelijk voor langs kon rijden. Om diegene achter mij te pesten heb ik ook nog even op hen gewacht. Ja, ik ben een bitch. Ik kan er niets aan doen :’)

* Oh ja, nog zoiets wat ik vervelend vind in het verkeer en waar ik chagrijnig van word: mensen waar je eventjes op wacht terwijl het eigenlijk niet hoeft – omdat jij bijvoorbeeld voorrang hebt maar de weg vrij smal is en er een vrachtwagen of busje aankomt die je eigenlijk niet kan passeren daar – en dat die mensen dan niet eventjes hun hand opsteken zo van dank je wel. Daar erger ik me aan. Ik stop niet voor niets, hallo?! Slaat eigenlijk nergens op, want waarom doe je het dan?, maar ik vind het vervelend.

* Mensen in de dierentuin die zó dom zijn dat ze de bordjes niet lezen en dan hele domme dingen zeggen. Bijvoorbeeld, bij het zien van een prairiehondje, zeggen ze ‘hé wat een schattige beestjes! Het lijken wel bevers/stokstaartjes/bedenk-iets-waar-ze-niet-op-lijken. Ik maak dan altijd van die opmerkingen, net iets te hard ja zodat ze het horen, in de trant van Ik wist niet dat stokstaartjes er zo uitzagen of bordjes lezen is moeilijk… 
Het mooiste wat ik heb meegemaakt was afgelopen mei in Antwerpen. Daar stond een jongetje bij het hok van de tapir en hij vroeg aan zijn moeder wat voor dier het was. Zijn moeder zei, zonder het bordje te lezen (logisch vond ik, want iedereen weet toch hoe een tapir eruit ziet?), ‘een miereneter!’ Waarop een klein meisje dat er ook toevallig stond zei: Nee natuurlijk niet, dat is een tapir! DUH!’ Hahaha, we hebben zo hard gelachen!
Wat zijn er een hoop domme mensen in de wereld, zeg… Ik word daar altijd echt een bitch van, haha!

Malayan_Tapir   800px-Myresluger2
KIJK DAN. Die beesten (tapir links, miereneter rechts, uiteraard) lijken niet eens op elkaar!
(bron & bron)

Nu denken jullie waarschijnlijk dat ik echt een bitch ben, maar dat valt stiekem best wel mee hoor. Veel dingen die ik denk zeg ik namelijk niet hardop, haha. Tenminste, niet tegen die mensen waar het over gaat dan… 😉

Advertenties

Een gedachte over “Soms ben ik best wel een bitch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.