Iets met een nieuw jaar en goede voornemens

Omdat het vandaag de laatste dag van het jaar is en ik niet altijd origineel ben en leuke ideeën heb, schrijf ik vandaag ook een stukje over 2013, 2014 en goede voornemens. Omdat het kan.

Ik deelde afgelopen week met jullie al wat leuke foto’s die ik dit jaar maakte. Ik heb genoten van 2013, ook al was het af en toe gewoon prut. Na een hoop gedoe op financieel en persoonlijk vlak (door het financiële gebeuren) vond Johan een nieuwe baan (inmiddels heeft hij een jaarcontract) en konden we weer wat meer naar de toekomst kijken. Dit zorgde voor wat meer rust bij ons allebei en het is cliché maar wel waar: je wordt er sterker van. Ik leerde in ieder geval steeds meer de kleine dingetjes te waarderen en ik leerde meer te genieten van alles, hoe klein het soms ook leek te zijn. We maakten leuke plannen voor 2014, maar daarover vertel ik zo meer.
We genoten van allerlei dingen, gingen op vakantie (met mijn schoonouders en zwagers, zo fijn dat dat opnieuw kon, net als in 2012 toen we ook geen vakantie konden betalen), gingen een weekendje naar Antwerpen en deden nog veel meer leuke dingen.
Ik pakte het bloggen weer op en werd fanatieker dan in 2012. Ik geniet nog iedere dag van het schrijven, van jullie toffe en lieve reacties en van het lezen van andere blogs. Mijn lijstje met blogs die ik volg word eigenlijk alleen maar groter, oeps… Maar ik vind het heel leuk om te zien en te volgen, ik geniet ervan!

Bijzondere hoogtepunten van 2013
* Ik haalde mijn bachelordiploma en begon met een master
* Johan vond een nieuwe baan
* Ik ging op studiereis naar Griekenland
* We gingen een weekendje naar Antwerpen in mei
* We hadden twee fantastische weken in Friesland in de zomervakantie
* Ik genoot van een prachtige bijzondere week op de Kriemelberg in de zomer

IMGP2333

Noemenswaardige dieptepunten van 2013
– We zaten in financiële problemen (maar hé, we kwamen er ook weer uit en er stonden veel lieve mensen om ons heen en nog steeds, daar ben ik heel dankbaar voor!)
– We konden niet samen op vakantie omdat we dat niet konden betalen (maar hé, wel met lieve mensen mee!)
– Mijn master was niet altijd even leuk en ik twijfelde of ik wel een juiste keuze had gemaakt (maar hé, mijn stage gaat waarschijnlijk wél leuk worden en mijn master is nog maar een half jaartje dus laat ik er maar van genieten!)

Zoals jullie zien, meer hoogte- dan dieptepunten. Ach, soms is het gewoon prut. Het kan niet altijd feest zijn. Maar gelukkig was het vaak ook wél een feestje en daar hou ik me aan vast (:

Verder… 
* Groeide mijn blog steeds meer – daar word ik heel blij van!
* Kreeg ik hele lieve reacties en fijne complimentjes op mijn blog – daar geniet ik heel erg van!
* Leerde ik hele leuke mensen kennen en groeiden vriendschappen met mensen die ik al langer kende
* Kwam ik veel op de kinderboerderij en wandelde ik veel – genieten!

SAM_4084

* Was 2013 hartstikke leuk!
* Heb ik een hoop plannen (en oké ook wat goede voornemens) voor 2014!

Wat gaat 2014 mij (hopelijk) brengen en wat wil ik gaan doen? 
* Mijn masterdiploma te halen en een leuke baan vinden, zodat ik kan doen wat ik leuk vind en me verder kan gaan ontwikkelen. Tevens ben ik al wel weer toe aan een nieuwe uitdaging, 4 jaar studeren vind ik eigenlijk wel lang genoeg.
* Johan en ik gaan trouwen in de zomer! Ik vind het spannend en best wel eng stiekem, maar vooral heel heel heel leuk natuurlijk!
* Een mooie huwelijksreis maken. We weten nog niet waarheen (tips zijn altijd welkom, liefst een beetje budget).
* Naar Soldaat van Oranje. Ik wil al heel lang, maar ben nog steeds niet geweest en dus wil ik in 2014 écht gaan. Voordat ze écht een keer beslissen om er mee te stoppen.
* Naar Concert at Sea. Dit wil ik ook al een tijdje heel graag, maar het komt er steeds niet van. Het lijkt me zó fijn!
* Gezellig uit eten (4 januari staat al een etentje, vind ik tof!) en leuke dingen doen met Johan. Veel samenzijn!
* Veel naar vrienden/vriendinnen, gezellig samenzijn met de mensen waar ik van hou en genieten, genieten, genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft!
* Veel bloggen en blogs blijven lezen/volgen
* Meer fotograferen. Ik vind het heel leuk om te doen, maar vind mezelf altijd niet goed genoeg en ik wil dat dat klaar is.
* Blij zijn met wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil bereiken. Ik ben best blij met mezelf hoor, maar er is nog ruimte voor verbetering!
* Een weekje doorbrengen op de Kriemelberg. Ik word daar heel gelukkig van, ik ben veel gaan houden van de mensen op de camping en de mensen van het Baken en ik merk echt dat daar een plekje voor mij is om iets concreets met mijn geloof te doen.

2012-11-28 (3)
Foto’s zoals deze wil ik meer gaan maken 😉

Oh ja, ik zei ook dat ik nog wat goede voornemens had hè? Nu heb ik meteen een stok achter de deur door het online te gooien, want ik houdt me er eigenlijk nooit aan.
* Eindelijk echt stoppen met nagelbijten. Ik doe het al veel te lang, ieder jaar is dit mijn goede voornemen en nooit lukt het. Daar ben ik klaar mee. Dus.
* Beter luisteren naar anderen, proberen geen mensen meer te onderbreken, meer geïnteresseerd zijn in anderen en niet zo snel een oordeel klaar te hebben over alles en iedereen.
* Niet meer zo zeuren, irritant zijn en wat geduldiger worden.

Zo, dat was mijn 2013 en een vooruitblik op mijn 2014!
Geniet nog even van 2013 en knuffel vannacht alle mensen die je lief zijn met wie je het nieuwe jaar inluidt! Ik vier vanavond oud & nieuw met Johan en met mijn ouders. Zij zijn mij lief en ik vind het fijn om met hen samen te zijn op de laatste avond van het jaar!
Ik wens jullie alle goeds en heel veel liefde en gezondheid toe voor 2014. Geniet, het leven is het waard om van te genieten! (:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.