‘Oktober overvalt ons ieder jaar, oktober…’

Het is vandaag 31 oktober. De laatste dag van de maand alweer.
En wat voor maand! De tijd is voorbij gevlogen door alle leuke – en minder leuke uiteraard – dingen die ik meemaakte en deed. Ik schrijf bijna nooit over een maand die voorbij gegaan is met behulp van foto’s e.d., maar ik dacht ineens ‘waarom niet?’ omdat ik er zin in had. Dus. Gewoon. Goede reden, toch? Omdat het kan – en alles een beetje overzichtelijk blijft hoop ik – heb ik de maand ingedeeld in onderwerpen waar ik vervolgens iets van laat zien of over vertel (lees: een combinatie van die twee).

‘Oktober overvalt ons ieder jaar, oktober’
In oktober is de herfst altijd echt begonnen lijkt het wel. Deze maand was er een storm, hadden treinen (flink) vertraging (of ze reden niet, kan uiteraard ook) en bracht ik veel tijd binnen door. Gelukkig was het ook vaak genoeg mooi weer en bevond ik me dus ook genoeg buiten (al was het alleen maar om op school te komen en mijn werk te kunnen doen).
De muziek waar ik naar luister varieert altijd, het hangt vooral af van mijn humeur. Van mezelf mag ik echter in oktober (en vanaf dan het hele najaar, ja) pas weer het album ‘Oktober’ van Bløf luisteren. Het staat dan direct weer op mijn Ipod en is vaak te vinden in onze tv (want we hebben geen radio dus daar luister ik muziek op, of online) of in mijn auto. Johan vindt het vreselijke muziek (het is een sombere plaat), ik vind het prachtig, maar je moet er wel voor in de stemming zijn omdat het sombere rustige platen zijn. Prachtig voor in de herfst, met een dekentje, een laptop om blogs te schrijven (o.i.d.) en een kopje thee, vind ik. De eerste zin uit het eerste liedje heeft het vandaag tot titel van de blog geschopt. Toepasselijk heet het ‘oktober’, maar het mooiste nummer (hoewel de melodie saai is, ik weet het) vind ik toch wel Liefdesbrief. (hier kun je ‘m luisteren). Het album is trouwens het eerste deel van een tweeluik, het andere album heet April en jawel, die mag ik pas weer luisteren vanaf de maand april. Hoewel ik regelmatig een aantal liedjes op mijn Ipod heb (waaronder het prachtige Midzomernacht; die luister je hier).

Muziekprogramma’s
Omdat ik nu toch ben begonnen over muziek ga ik daar maar even op door. Maar niet met alleen maar muziek, maar met tv-programma’s die daar mee te maken hebben! Eén van mijn favoriete muziekprogramma’s is begonnen – eind augustus al ontdek ik net, maar nu nog volop bezig! – en iedere week zit ik voor de tv om te kijken en te genieten van de muziek. Ja, ik heb het over The Voice of Holland en hoewel iedereen – terecht, denk ik – alle talentenjachten zat is, vind ik The Voice altijd wel leuk om naar te kijken. Na dit seizoen komt nog The Voice Kids en al die lieve kindjes ben ik ook dol op!
Verder kijken we weer een nieuw seizoen van Holland’s Got Talent en dat vind ik altijd vooral hi-la-risch. Hoewel er ook briljante mensen bij zitten, zoals dit meisje.

Verder geniet ik nog steeds van de muziek van De Beste Singer-Songwriter en als Maaike Ouboter (waar ik deze maand zelfs een blog over schreef) op tv komt kijk en luister ik naar iedere seconde dat ze zingt. Wauw. Ik ben trouwens ook gek van Michael Prins, omdat hij zo’n prachtige stem heeft en helemaal in zijn liedjes kruipt vind ik, (liedje) en Démira Jansen omdat ze zo heerlijk vrolijk is én geweldig authentiek zingt. Ik hou van haar stijl! (liedje) En ja, ik luister ook graag naar Judy Blank (liedje), ze is zo lekker eigenwijs en vrolijk! Haha, ik hou van De Beste Singer-Songwriter en van de mensen van dit seizoen vooral. Heerlijk! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Soms is het janken, soms is het glimlachen en het is altijd genieten. Ik hou vooral heel erg van de emoties en passies van deze mensen en hoe zij dit heel erg over weten te brengen op hun publiek. Geweldig! Ik wil niet wachten tot volgend seizoen, haha!

Muziek!
Wat is een maand zonder muziek? Een week zonder muziek? Een dag zonder muziek? Ik vind: een dag geen muziek gehoord is een dag niet geleefd! Zingen is fijn, muziek is fijn, muziek is emotie en muziek is passie en genieten en… Alle emoties kunnen opgeroepen worden met muziek en dat vind ik zó geweldig! Deze maand vond ik onder andere dus Oktober weer terug, genoot ik enorm van De Beste Singer-Songwriter en luisterde ik ook naar de rest van onze cd-kast (en méér!) omdat ik niet zonder muziek kan. Ik vond deze maand ook zóveel liedjes op de radio leuk! Ik noem alleen even Roar van Katy Perry. Ik hou niet van Katy’s muziek eigenlijk, maar vind dat zó’n heerlijk nummer om hard mee te blèren!

De rest van de tv
De rest van de tv vind ik niet zo bijzonder. Ik kijk niet zoveel tv meer. Onder het eten kijken Johan en ik meestal het Klokhuis (hé hallo, weet je hoe leuk dat stiekem is?!), dan het Jeugdjournaal (nieuwsitems die je in de rest van het nieuws niet ziet = leuk) en Lingo (stiekem vind ik het leuk om keihard de woorden te blèren en ‘GROEN GROEN AAW ROOD!’ is natuurlijk ook altijd tof!). Verder is Eén tegen 100 weer afgelopen, terwijl ik dat zo leuk vind! Ik ben dol op quizzen, daarom kijk ik ook wel ’s naar Miljoenenjacht, omdat ik de vragen grappig vind en het mensen ook wel gun dat ze zoveel geld winnen – hoewel, het ligt aan de persoon die meedoet, haha!
Het nieuwe programma van Ruben Nicolai, tenslotte, R.U.B.E.N., vind ik hilarisch. Echt een aanrader! En oh jaaaa! ‘Welkom bij de Kamara’s’ is inmiddels ook begonnen, daar schreef ik deze maand ook een blog over. Aanrader!

LEUK! TROTS! BLIJ! LICHTPUNTJES!
Heerlijke schreeuwerige kop ja, hou ik soms van. Ha. Ik werd blij van een aantal dingen deze maand… Jawel! Van heel veel kleine dingen, maar ook van een aantal grote dingen, namelijk vooral deze:

SAM_5841
Mijn diploma!

SAM_5803
Wandelen met Johan en mijn ouders en foto’s maken!

egel-blij
Ik heb een superleuke stage gevonden, waar je hier meer over leest!

Een greep uit de kleinere lichtpuntjes…
– Ik haalde een 8 voor mijn Renaissance-tentamen en hoorde vandaag dat ik een 6,5 heb voor het eerste deel van mijn dossier voor Gouden Tijden I (nu de tussenopdracht, deel 2 en de eindopdracht nog rocken!)

– Ik schreef een hoop leuke blogs waar ik erg blij mee ben, onder andere over steden (deel 1, deel 2 en deel 3), over ideeën voor mijn blog, over de actualiteit (deel 1, deel 2, deel 3; ik wil er zeker mee doorgaan en vind het erg leuk!), over Bijbelse thema’s (klik. Dit is de eerste blog over de geestelijke wapenrusting, waar ik een serie over schreef, klik en klik) omdat ik dat erg fijn vind om te doen en het ook gewaardeerd wordt door veel mensen.
Ik krijg nu ook wat vaker reacties van mensen die ik zelf niet ken en dat vind ik zo gaaf! Ik vind het superleuk dat mijn blog gelezen word en ik hoef niet ik weet niet hoeveel volgers, maar gelezen worden is een fijn gevoel!

– Johan en ik planden allerlei dingetjes voor onze bruiloft. En neeee, ik ga niets verder vertellen nog, maar ik vind het allemaal zó leuk en spannend (en doodeng, maar op een toffe manier ofzo, haha ja ik ben apart)! Ik word er blij van!

– Ik kocht een nieuwe winterjas en wordt daar nog steeds heel blij van! Ik heb ‘m nog niet aangehad omdat ik dan niet weet wat ik met -10 ooit aan moet doen, haha, maar ik heb er zin in!
SAM_5858

Het was een leuke maand, ik heb genoten van allerlei dingen en ga er weer tegenaan in november! (:

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.