Actualiteit: bizar verhaal uit Pakistan

Het is dinsdag en het is alweer bijna november! De tijd vliegt. Je zou bijna kunnen zeggen dat de tijd letterlijk vliegt, na die storm van gisteren. Gelukkig is er bij ons geen schade, maar dat kan helaas niet iedereen zeggen. Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal mee gaat vallen (hoewel ik net op nu.nl al las over zo’n 95 miljoen euro schade!) en denk daarbij uiteraard ook aan de nabestaanden van de overleden toeriste in Amsterdam en aan de familie en vrienden van de man die zwaargewond raakte bij hetzelfde ongeluk. Vreselijk dat zulk natuurgeweld zoiets aan kan richten, terwijl het tegelijkertijd heel mooi kan zijn (en fijn om in de wind te spelen en te wandelen zoals sommige mensen gisteren deden aan het strand).

Mijn artikel van vandaag gaat over de actualiteit, zoals iedere dinsdag (dit klinkt alsof ik het al héél lang zo doe haha, het is mijn derde artikel inmiddels). Vorige week heb ik al gesmokkeld door over mijn diploma-uitreiking te schrijven, maar vandaag gaat het echt over de actualiteit. Ik spitte nu.nl door om een goed artikel te vinden om over te schrijven en vond – na een artikel over de storm van gisteren, het onderwerp van de dag uiteraard – een bizar verhaal over een meisje in Pakistan. Daar wil ik vandaag even over spuien, want het is belachelijk.

Pakistaans meisje na verkrachting levend begraven 
Lekkere binnenkomer, ik weet het. Ik las de titel en was direct verbijsterd. Ik ga er vanuit dat ik niet de enige ben. Veel belangrijker dan zo’n storm waarbij dakpannen van de daken afwaaien en bomen op het spoor terecht komen, als je het mij vraagt. Dat is ook erg, hoor ik je denken. Dat is ook zo, maar van een hele andere aard (als je de overleden vrouw even buiten beschouwing laat, uiteraard) dan dit verhaal.

Het artikel blijkt uiteindelijk iets minder heftig te zijn dan de titel doet vermoeden, althans… Het is wel heel erg natuurlijk, maar het meisje heeft het wél overleefd. Dat is dan het pluspunt van het artikel.

kaarsjes

 

Het dertienjarige Pakistaanse meisje was op weg naar haar les over de Koran toen zij werd ontvoerd. De ontvoerders verkrachtten haar en dachten vervolgens dat ze dood was. Ongelooflijk als je het mij vraagt, dat zie je toch? Volgens mij wilden ze gewoon van haar af. Ze besloten om haar te begraven. Ze werd dus levend begraven. Verschrikkelijk.
Het meisje kwam bij bewustzijn en wist zichzelf te bevrijden uit haar graf. Een voorbijganger bracht haar naar het ziekenhuis.
Uiteindelijk liep het dus soort van goed af, het meisje heeft het overleefd en gelukkig was er een voorbijganger die haar naar het ziekenhuis bracht; dat is uiteraard ook niet altijd vanzelfsprekend!

Het verhaal krijgt echter nog een staartje… 
De vader van het meisje had intussen de politie gebeld omdat zijn dochter ontvoerd was. De agenten ondernamen echter geen actie! Je belt dus de politie omdat je dochter ontvoerd is. Als je als jong meisje wordt ontvoerd is de kans vrij groot dat je verkracht dan wel vermoord wordt (of allebei), dus je zou denken dat de politie direct in actie komt. Niets is minder waar. Het lijkt dat verhaal in India wel van die vrouw die verkracht werd in een bus en vervolgens gebeurde er in eerste instantie niets met de verkrachters. Verbijsterend…
In het geval van het Pakistaanse meisje werd er uiteindelijk toch actie ondernomen omdat een rechter, die over het ‘incident’ (dat klinkt alsof het niets voorstelt vind ik, vandaar tussen aanhalingstekens) gehoord had, beval dat de politie een onderzoek moest instellen en de verkrachters moest opsporen.

In het artikel staat niet of de verkrachters al gevonden zijn. Ik hoop het, en anders hoop ik dat ze snel gevonden worden. Dit meisje heeft dit niet verdiend. Ze is onschuldig ontvoerd, verkracht en levend begraven en dus voor de rest van haar leven getekend. Afschuwelijk. In India kregen de verkrachters (op eentje na, die was minderjarig) de doodstraf. Ik weet dat je als christen (en als niet-christen overigens ook vind ik) niet hoort te beslissen over of iemand de dood verdient of niet, maar ik vind in dit geval van wel. Het liefst zou ik zien dat ze op dezelfde manier om het leven worden gebracht dan dit meisje. Ik vind het echt afschuwelijk!

Er moet meer aandacht komen voor deze vreselijke ontvoeringen en verkrachtingen in het oosten van de wereld. Hoewel het ook gebeurt in het westen van de wereld. Ik las net de Bijbeltekst die ik in mijn mailbox kreeg van Dagelijks Woord en deze tekst mag troost geven, hoe moeilijk het soms ook is om in deze wereld te leven:

Dit zegt God, de HEER, de Heilige van Israël: In rust en inkeer ligt jullie redding, in geduld en in vertrouwen ligt jullie kracht. (Jesaja 30:15)

Hoe verschrikkelijk deze wereld ook is en wat voor vreselijke dingen mensen elkaar ook aandoen, je kan altijd tot inkeer komen en in geduld en in vertrouwen ligt onze kracht. We moeten vertrouwen hebben, hoe lastig ook… Ik vind het ook niet altijd makkelijk, maar het kan wel een troost zijn!

Troost 15 2nd chance of life is tomorrow
Misschien niet helemaal gepast in dit geval,
maar ik vond de uitspraak wel mooi…

Het hele artikel vind je hier: http://www.nu.nl/buitenland/3614080/pakistaans-meisje-verkrachting-levend-begraven.html.

 

Advertentie

Een gedachte over “Actualiteit: bizar verhaal uit Pakistan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.