Tip: ‘Welkom bij de Kamara’s’

Vandaag was een luie zondag. We gingen naar de kerk, dronken koffie bij mijn schoonouders en brachten de rest van de dag thuis door. Johan wilde The Voice nog terugkijken en ondertussen – terwijl ik half meekeek uiteraard, The Battles nog een keer kijken is nooit vervelend – las ik een (vrij saai, hoewel zelf uitgekozen, oeps…) artikel voor school. Vervolgens keken we samen Hollands Got Talent terug en daarna Welkom bij de Kamara’s. En daarover gaat vandaag mijn artikel. Want het is een aanrader!

3927696383.-24c0eca9de5d841fe565ed2d98afbec9

Waar gaat het programma over?  
In Welkom bij de Kamara’s worden bekende Nederlanders gevolgd die te gast zijn bij een Afrikaanse stam. De BN’ers zijn Mariska van Kolck (musicalster), Sylvia Geersen (model), Janice (modeontwerper), Dave Roelvink (model), Christina Curry (model/presentatrice), Dick Jol (was voetbalscheidsrechter) en Semmy Schilt (wereldkampioen kickboksen). Wat zij echter niet weten, is dat zij onderdeel zijn van een wel heel gemene, maar daarom niet minder komische, grap. De Afrikaanse stam heet normaal gesproken namelijk Damara en is voor het programma veranderd in de Kamara’s. De stam bestaat uit 25 Afrikaanse figuranten en zes Nederlandse acteurs die voor het programma doen alsof zij bij de stam horen.

De BN’ers doen mee aan de gewoonten en rituelen van de stam. De rituelen zijn echter allemaal verzonnen en dat leidt tot geweldige situaties. Het programma laat alles zien vanuit verschillende invalshoeken, namelijk vanuit de acteurs (die bijvoorbeeld een gewoon westers ontbijt hebben met mes en vork, in tegenstelling tot de BN’ers die een soort mais-drab moeten eten) en vanuit de BN’ers.

De Nederlandse acteurs die meespelen hebben de taal geleerd en zorgen er met hun talent voor improvisatie voor dat het allemaal net echt lijkt. De rituelen zijn verzonnen, ze maken de BN’ers belachelijk met allerlei rituelen en hun taal (vertaald zeggen ze namelijk de grappigste dingen zoals ‘haha we houden jullie voor de gek en jullie hebben niets door).

De stamleden  
De Afrikaanse figuranten zijn onderdeel van de Damara’s. Deze stam leeft niet meer geheel op traditionele wijze, maar de meesten van hen werken in een soort living museum voor toeristen om te laten zien hoe zij traditioneel leefden. Er wordt wel gebruik gemaakt van hun kennis over de dagelijkse voeding, de manier van wonen en (over)leven in de wildernis van Noord-Namibië. Er zijn veel dingen nep maar een aantal gebruiken zijn overgenomen uit het traditionele leven van de stam.

Aantal-BNers-Jungle-Vips-Janice-Dave-Dick-Semmy.-Mariska-Christina-en-Sylvia_credits-Sabine-Teerink

Wat vonden wij van het programma? 
Eerlijk gezegd had ik op een gegeven moment wel een beetje medelijden hoor met de BN’ers! Beetje jammer weer dat het altijd met BN’ers moet, hoewel ik het wel leuk vind dat er wat minder-bekende-bekende-Nederlanders in het programma zitten. En wat natuurlijk altijd leuk is, is als je zo’n zeur-model-tutje erbij hebt zoals Sylvia Geersen. Heerlijk om te zien hoe die in de zeik genomen wordt door de ‘stam.’
We hebben pas de eerste aflevering gehad en ik ben erg benieuwd naar wat er nog meer gaat volgen! Als dit al zo erg was, haha… Dat beloofd wat voor de rest! Ik ga natuurlijk niet teveel zeggen, maar het is echt een aanrader!

Hartstikke sneu natuurlijk als uiteindelijk zal blijken dat het allemaal nep is, maar ik vind het toch een hilarisch concept! Meesterlijk gedaan, alles lijkt zó echt en de acteurs zijn ook zó goed! Ik zou echt heel hard gaan lachen denk ik :’) Echt heel leuk gedaan, zeker kijken! Ik bedoel maar: zie alleen al het ‘stamhoofd’ hieronder op de afbeelding (is dus een Nederlandse, donkere, acteur!), net echt toch?

kamara_s

Welkom bij de Kamara’s kun je terugkijken via deze link en de volgende aflevering kun je zien op zaterdag om 21.00 uur op SBS 6!

 

Advertentie

Een gedachte over “Tip: ‘Welkom bij de Kamara’s’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.