Favoriete steden | Deel 1: gezien

Hoewel het vandaag redelijk mooi weer is – zeker vergeleken met de afgelopen dagen! – is het nu toch echt herfst en is de vakantie nog erg ver weg (voor mij althans, ik heb geen herfstvakantie namelijk; mijn eerste echte vakantie is de kerstvakantie). Ook de zomervakantie is alweer een tijdje geleden.
Om de zomersfeer weer een beetje terug te halen – hoewel… in deze tijd van het jaar en ook in de winter en de lente kunnen steden erg mooi zijn! – deel ik vandaag met jullie mijn favoriete steden. Ik heb al flink wat mooie steden gezien, maar er staan er ook nog een aantal op mijn verlanglijstje! 
Vandaag laat ik wat steden zien waar ik al eens geweest ben, maar die ik erg mooi vind en waar ik zéker nog eens naar terug wil. Morgen laat ik (waarschijnlijk) wat steden zien waar ik heel graag een keer heen wil, en ik ga ook nog een artikel maken met mooie Nederlandse steden! Ik zal zoveel mogelijk eigen foto’s gebruiken, maar van een aantal steden heb ik niet zoveel (mooie) foto’s of helemaal geen digitale foto’s. Daarvoor heb ik gewoon op Google wat mooie plaatjes opgezocht! Kijk je mee?

Parijs 
Wat wil ik nog graag een keer terug naar deze prachtige stad! Ik was hier in 2010 een week met een vriendin, na ons vwo-examen, en wat was het leuk! Disneyland was leuk, en wat is Parijs zelf toch een mooie stad… De Sacre Coeur, het Louvre, de Eiffeltoren…
Parijs 015   Parijs 046

Parijs 064

Antwerpen 
Afgelopen mei waren Johan en ik een (regenachtig) weekend in Antwerpen. Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Rotterdam ligt deze mooie stad. Ik kende Antwerpen niet zo goed – hoewel ik er langer geleden al een keer was geweest – maar wat is het mooi… Het is lekker dichtbij, dus ik ga zeker nog een keer terug!
Op de foto’s zie je een verborgen steegje (ik weet even de naam niet meer), het Centraal Station (prachtig!) en de bekende fontein bij het stadhuis. De dierentuin is trouwens ook een aanrader!

IMGP2061    IMGP2032 SAM_3738

Thessaloniki (en Edessa)
In april had ik een studiereis van 10 dagen naar het prachtige Griekenland, naar een gedeelte waar niet heel veel toeristen komen. Hoewel… Op een aantal steden/gebieden na dan. Thessaloniki, waar we het grootste gedeelte van de dagen verbleven, vond ik heel erg mooi! Tevens heb ik een foto toegevoegd van Edessa – van de oude stad die niet meer bestaat, maar hé, zo mooi! – en van Meteora – een gebied met verschillende kloosters. Daar wil ik zéker nog een keer heen (net als naar het eilandje Thasos), maar dan met mooier weer, haha. Zo ontzettend prachtig! Vooral Meteora was adembenemend!

 IMGP0051    IMGP0014
Thessaloniki – met archeologische sites midden in de stad, zo mooi! En de Witte Toren, het bekendste punt van de stad. Hieronder zie je een foto van Edessa (links) en van Meteora (rechts).

IMGP0111    IMGP0347

Brussel 
Ook lekker dichtbij, maar daarom niet minder mooi: Brussel! Prachtige stad. Ik was er al eens in de tweede klas van de middelbare school, maar ging in 2011 terug met Johan. Erg mooi en het verveelt geen moment, er is veel te zien en te doen! Zoals… de kathedraal (links) en het Atomium (rechts).

IMGP0960    DSCN7732

Bernkastel-Kues 
Een stuk onbekender waarschijnlijk, maar echt een aanrader: Bernkastel-Kues. Vorig jaar waren we daar in de zomervakantie. Het is een prachtig stadje aan de Moezel, met een fantastisch sfeertje. Het is wel heel erg toeristisch, maar zeker de moeite waard!

IMGP1401    IMGP1371 7

 

Scandinavië
Lekker breed begrip ja, maar sowieso vind ik alle hoofdsteden van Scandinavië waar ik ben geweest – Kopenhagen, Oslo, Stockholm en Helsinki (alleen Reykjavik nog dus, haha!) – erg mooi. Andere steden zijn ook mooi trouwens, Scandinavië vind ik een prachtig deel van Europa! Naar alle hoofdsteden zou ik graag nog een keer terug willen, lijkt me heerlijk! (De plaatjes van deze steden zijn van Google, trouwens.)

Stockholm1
Stockholm

oslo
Oslo

kopenhagen
Kopenhagen

HelsinkiHarbor
Helsinki

Venetië 
Wie kent het niet: Venetië? In 2007 was ik in deze prachtige waterstad… Ik zou heel graag nog een keertje teruggaan. Digitale foto’s heb ik er niet van, maar Google biedt ons ook mooie dingen… Links de San Marco en rechts de Canal Grande.

piazzz_san_marco    Venetie

Vancouver
Waanzinnig mooie stad… Je komt ogen en oren tekort en je hebt erg veel tijd nodig om alles te kunnen zien. Ik ben er twee keer geweest, in 2002 en in 2008, maar heb láng niet alles nog gezien! Ik zou er graag een week (o.i.d.) naar toe gaan om alles goed te kunnen zien. Ik vind het in ieder geval heel erg leuk daar! De afbeeldingen zijn weer van Google, bij gebrek aan digitale foto’s. Wat je in ieder geval gezien moet hebben volgens mij? Stanley Park, Harbour Centre (op de eerste foto links, het hoge gebouw met het ronde torentje erop), Canada Place (gebouw eronder met de zeilen), Chinatown (altijd leuk) en nog veel meer…!

vancouver    vancouver_aerial

AA045205

 

Dit was een selectie van favoriete steden waar ik een keer geweest ben (of meerdere keren, uiteraard). Ik kan er nog veel steden aan toevoegen haha, maar ik moest natuurlijk een selectie maken! Er komt nog een deel 2 (steden waar ik graag naar toe wil) en deel 3 (steden in Nederland waar ik ben geweest/naar toe wil), ik hoop dat jullie dat ook leuk vinden om te zien! Ik vind het altijd fijn om herinneringen op te halen aan fijne steden! (:

Advertentie

Een gedachte over “Favoriete steden | Deel 1: gezien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.