Lijstjes

Lijstjes maken: net als veel andere mensen ben ik er dol op!
Ik maak lijstjes voor van alles en nog wat… Van boodschappenlijstjes tot to-do-lijstjes tot plannen-voor-de-toekomst-lijstjes, je kan het zo gek niet bedenken of ik maak er lijstjes voor.

Toen ik wat jonger was maakte ik ook veel lijstjes met allerlei onderwerpen. Zo heb ik ergens nog een oud dagboekje met allerlei top-5 lijstjes met leuke jongens, vriendinnen, huisdieren, hobby’s, favoriete klasgenoten, reisbestemmingen en dat soort dingen. Superleuk om terug te lezen!
Tegenwoordig maak ik vooral to-do-lijstjes en boodschappenlijstjes. De to-do-lijstjes gaan met name over school en over andere afspraken. Dit noem ik dan ook eerder een ‘planning’, bijvoorbeeld voor wat ik in een week moet doen.

Ik heb voor mijn blog nog een aantal dingen waar ik over wil schrijven én een aantal lijstjes die ik met jullie wil delen. Ik moet deze lijstjes echter nog maken, haha, dus dat ga ik in de komende tijd doen en dan ga ik daar over bloggen.
Misschien wordt het zelfs een soort ‘rubriek’ op mijn blog: lijstjes! Dan kunnen de lijstjes allerlei vormen aannemen, zoals dankbaarheidslijstjes, wenslijstjes, vakantiebestemmingenlijstjes enzovoort… Ik wil sowieso lijstjes maken over de volgende dingen – en ja, dat is dan meteen het eerste lijstje, haha!

lijstjes
Misschien komen zúlke lijstjes ook nog wel aan de orde, in de vorm van een lijstje met leuke lijstjes, haha! Of de lijstjes in ons huisje, of…!

~ Boeken, tijdschriften, films en series
Ik heb ontzettend veel boeken en wil er een aantal verkopen of weggeven. Ik heb ook een zooi tijdschriften waar ik niets meer mee doe en waar ik misschien iemand anders (voor een fijn prijsje) blij mee kan maken. Tevens wil ik wat meer boeken gaan lezen en die gaan reviewen. Binnenkort komt de eerste online, ‘de jongen die in de hemel was.’ Ook ga ik een lijstje maken met boeken die ik nog een keer gelezen wil hebben, en misschien ga ik dit ook wel doen met films en series die ik nog een keer gezien wil hebben of gevolgd (:

~ Vakantiebestemmingen
Dit wordt een soort bucketlist. Vraag me niet waarom het zo heet – dat zoek ik wel op als ik die blog ga schrijven, kan ik dat meteen uitleggen! – maar dat is zo’n lijst met dingen die je nog wil doen en/of wil bereiken in je leven. Ik moet ‘m nog maken maar ik heb al flink wat ideeën wat erop moet komen, waaronder dus vakantiebestemmingen!

~ Bruiloft!
Ha. Dit lijstje gaat nog een tijdje op zich laten wachten, totdat alles rond is en vaststaat en ik jullie alles daarover mag gaan vertellen. Ik heb helemaal geen zin om daarop te wachten, haha!

Guilty pleasures! 
Ik zag bij iemand anders vandaag een blog over guilty pleasures in de vorm van een soort vragenlijst. Het lijkt me erg leuk om deze ook een keer te doen. Dat wordt dan een lijstje van dingen waar ik me eigenlijk een beetje voor schaam maar die ik wél heel erg leuk vind!

~ Gekke acties 
Een lijstje met gekke acties die ik heb gedaan óf – en dat zal het vooral worden verwacht ik – die ik nog wil gaan doen! Misschien komt dit ook wel op mijn ‘grote bucketlist’, maar daar ga ik dan misschien ook wel een aparte blogpagina van maken waarop je mijn ‘vooruitgang’ kan zien. Er komen namelijk ook in-de-nabije-toekomst-haalbare-doelen op die lijst hoop ik, en gekke acties horen daar zeker bij!

handige-lijstjes-landing2
Recepten! Wie weet…!

~ Foto’s 
Ik ga ook onderwerpen bedenken voor foto-lijstjes. Ik heb in ieder geval al drie ideeën daarvoor: foto’s van baby-tot-nu van mij, foto’s van Johan en van mij en een aantal foto’s van ieder jaar dat ik op vakantie ben geweest. Ik probeer dan de mooiste foto’s uit te kiezen. Dat wordt een hoop inscannen want ik heb veel (grote) fotoboeken en relatief gezien maar weinig foto’s op mijn laptop staan (vanaf 2009 pas echt veel denk ik). Ik heb daar wel heel veel zin in!

~ Wat er verder nog in me opkomt… 
Wie weet wat ik verder nog ga bedenken! De komende tijd kunnen jullie dus veel lijstjes verwachten! Misschien ook wel met onderwerpen uit de Bijbel waar ik nog over wil gaan schrijven, met verschillende thema’s die ik dan kan gaan ‘afstrepen’ als ik ze behandeld heb. Of gekke dromen die ik heb of heb gehad, of nog meer dankbaarheidslijstjes, die ik al eerder maakte, of verlanglijstjes, of recepten, of lijstjes met tips, of lijstjes met redenen om iets wel of niet te doen of om een product wel of niet te kopen, of… Ja, wat dan ook! Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom! (:

En wie weet… Ga ik hier ook nog wel wat mee doen, want het ziet er zó leuk uit:
http://www.alletop10lijstjes.nl/
http://www.lijstje.nl/
http://www.quotenet.nl/Lijstjes
http://toptienlijst.nl/
http://www.lijstjesonline.nl/
http://top-10-lijstjes.plazilla.com/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Humor_en_onzin/Lijstjes

Er zijn zóveel sites met allerlei soorten lijstjes, erg leuk! Ik vind het altijd leuk om op deze manier meer te weten te komen over een onderwerp. Dus wie weet komt dat ook nog aan de orde! De komende tijd vind je op mijn blog dus veel (persoonlijke) lijstjes! (:
Als ik vandaag nog tijd over hou (ik ga zo écht beginnen met studeren, moet nog anderhalf artikel lezen én een beschouwing van 2000 woorden schrijven en het liefste zou ik willen dat dat voor morgen af is), volgt vandaag al een blog met foto’s van mij van baby tot nu!

images

Advertentie

Een gedachte over “Lijstjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.