De geestelijke wapenrusting: de verbinding en bidden

Vandaag is het tijd voor het laatste onderdeel van de geestelijke wapenrusting. Alle wapens zijn aan de orde geweest: de gordel, het harnas, het schoeisel, het schild, de helm en het zwaard. Als afsluiting schrijf ik vandaag over ‘de verbinding’ (tussen jou en God) en over bidden voor de heiligen.

Maar eerst even dit… Afgelopen weekend! 
Ik schreef gisteren geen blog omdat ik daar niet aan gedacht heb eigenlijk, toen we in Hierden waren bij mijn ouders. Vrijdagavond vierden we de verjaardag van mijn papa, die donderdag 59 jaar geworden is. Hij was blij met ons cadeautje (geld en chocolade) en het was erg gezellig met de familie ’s avonds!
Zaterdag wilde ik uitslapen – maar ging de wekker per ongeluk om half 9 – en heb ik een eind gelezen in het boek over Erasmus (dat ik woensdag uit moet hebben). Johan en ik zijn daarna naar Harderwijk geweest en kochten op de markt een stroopwafel, nadat we eerst naar C&A en Kruidvat waren geweest. Bij Kruidvat kocht ik opzetborsteltjes voor mijn elektrische tandenborstel (huismerk, ik ben benieuwd, het scheelde meer dan de helft van de prijs van Oral B, het proberen waard vond ik!) en bij C&A kocht Johan een nieuwe spijkerbroek en ik twee truien die ik héél graag wilde hebben (maar de vorige keer niet kocht. Daar had ik heel veel spijt van). De tweede was ook nog eens voor de helft van de prijs, dus kocht ik er natuurlijk twee. Ik ben er superblij mee!

SAM_5745   SAM_5746
Op de linkerfoto staat de trui die ik nu aan heb.
Bovenaan zit een grote col die je om kan slaan, lekker warm!
De stof is een soort dunne fleece, heel erg zacht en warm!
Er waren nog meer soorten en de trui kost maar €14,95!
Momenteel is de tweede dus voor de helft van de prijs, fijn! (:

Zaterdagmiddag heb ik nog wat meer gestudeerd in Erasmus en verder vooral veel spelletjes gedaan en blogs gelezen. ’s Avonds hebben we samen met papa en mama heerlijk gegeten bij Tennessee, het was erg gezellig én heel druk! 
Vanochtend zijn papa, Johan en ik naar de kerk geweest (mama was naar de kinderoppas van de kerk) en het was een mooie dienst. ’s Middags heb ik nog meer gestudeerd (opdrachten gemaakt voornamelijk) en ben ik begonnen in het boek ‘de jongen die in de hemel was’, dat ik van mijn nichtje heb geleend. Ik ga dit boek binnenkort reviewen, het is echt een aanrader! We aten heerlijk gevulde minestronesoep. Vervolgens deed ik nog een spelletje met mijn moeder en rond 4 uur zijn Johan en ik weer naar huis gegaan. Het was een leuk weekend!

Dan nu… De wapenrusting: de verbinding 
In Efeze 6:18 staat Laat u bij het bidden leiden door de Geest, iedere keer dat u bidt. 
Dit kun je zien als de verbinding tussen jou en God. Er staan veel verschillende stukken over bidden in de Bijbel, bijvoorbeeld in Romeinen 8:26-27, Filippenzen 4:4-7, 1 Thessalonicenzen 3:10 en 5:17 en 1 Petrus 5:7

Als je een strijd voert moet je niet alleen je wapens dragen en hanteren, maar ook contact houden met je aanvoerder die je bevelen en advies geeft. In de geestelijke strijd is dit niet anders: je moet contact houden met God, anders gaat het mis. Hij kan je opdrachten én advies geven als het niet meer lukt om te strijden, of als je de verkeerde kant opgaat of op dreigt te gaan. Dit contact onderhoudt je als ‘soldaat’ zelf. Bij het opnemen van ieder wapen moet je contact onderhouden met God: bidden dus! Als je de strijd aangaat met de duivel is dat van levensbelang! Bij iedere gelegenheid geldt dat. Je mag bidden voor alles, niets is voor God te groot óf te klein! Bidden voor alles, te allen tijde, in de Geest. Dat betekent dat God ons ook nog wil helpen als we niet weten hoe we moeten bidden: de Geest geeft ons de woorden! God helpt je bij alles, hij heeft ook de verbinding met de commandopost al voor ons geregeld, geweldig toch?

Bidden voor de heiligen 
In vers 18 staat nog iets, naast het bidden in de Geest. Er staat ook dit: En bid voortdurend voor alle heiligen. 

Je kan je op allerlei manieren verdedigen als je wordt aangevallen: met je vuisten door een stomp uit te delen, met je voeten door een schop te geven. Paulus zegt echter dat wij wél met onze handen ten strijde moeten trekken, maar niet met gebalde vuisten, maar met gevouwen handen. Bidden is ook een wapen, want bidden is een geweldig sterke kracht. Dat hebben veel verschillende mensen persoonlijk meegemaakt, waaronder ik. Als je bidt zal Hij je geven. Niet altijd als jij het wil en op jouw tijd, maar Hij hoort je, luistert naar je én verhoort je! 

bidden-tongentaal

Het is echter ook belangrijk om voor anderen te bidden. Je bent onderdeel van het leger, je bent geen soldaat in je eentje. Als één iemand lijdt, lijden de anderen ook. Je moet dus ook voor anderen bidden! Jezus bad zijn hele leven voor anderen en bidt nu nog steeds voor ons. Hij bad zelfs aan het kruis nog voor zijn vijanden: ‘Vader vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen.’ Je moet dus ook bidden voor je vijanden, hoe moeilijk ook. Je kan bijvoorbeeld bidden voor vergeving voor hun zonden of voor bekering. God is gevoelig voor de voorspraak van zijn kinderen – dat betekent dat Hij ook luistert als anderen voor jou bidden of als jij voor anderen bidt. Het leven van de vrienden van Job was bijvoorbeeld afhankelijk van het gebed van Job. God was alleen Job goedgezind en verhoorde Jobs gebeden voor zijn vrienden alleen om die reden. Als jij dus niet meer kan bidden, mogen anderen dat ook voor je doen!

Bidden-453x391 

Dit was de laatste blog in de serie rond het thema ‘de geestelijke wapenrusting.’
Wat kunnen jullie de komende tijd verwachten op deze blog? Ik ben aan het nadenken over een nieuwe themaweek (of themaperiode, want dit thema duurde ook langer dan een week) en ga het boek ‘de jongen die in de hemel was’ binnenkort reviewen, zoals ik net al vertelde. Verder ga ik misschien verder met het thema ‘inspiratie’ waar ik al eerder iets over schreef. Ook ben ik van plan om binnenkort een lijst te gaan maken met een aantal dingen die ik graag nog wil doen in mijn leven (zowel (‘verre’) toekomstplannen als dingen die ik dit jaar of volgend jaar nog wil bereiken) en die wil ik ook met jullie delen. En verder… Zien we wel! Ideeën zijn altijd welkom, dus als je nog een onderwerp weet waar ik over kan bloggen, let me know! (:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.