De geestelijke wapenrusting: het zwaard (vers 17)

Vandaag is het tijd voor het laatste, maar zeker niet onbelangrijke wapen van de geestelijke wapenrusting. Terwijl we onze spulletjes hebben ingepakt voor het weekend, het cadeautje voor mijn vader (die gisteren jarig was) door Johan ingepakt gaat worden en ik mijn laptop alleen nog maar in hoef te pakken (voor de vele schoolopdrachten die ik nog moet maken), schrijf ik eerst nog even deze blog. Daarna gaan we gezellig het weekend naar Hierden. Komende week hoef ik alleen maar woensdag naar school en hoef ik verder alleen iets in te leveren – dat ik eerst nog moet maken en daar heb ik de rest van de week de tijd voor (nodig). Tevens heb ik donderdag afgesproken met een vriendin om pizza te gaan eten in Amersfoort, zin in! (:

Het zwaard 
Maar het gaat dus over het zwaard vandaag: ‘En als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.’ (Efeze 6:17)

Het zwaard is ook onmisbaar als je jezelf wil verdedigen tegenover de vijand. De Heilige Geest woont in je hart/wil in je hart wonen als jij gelooft in God. God woont door Zijn Geest dan in je hart. De Heilige Geest werkt vooral met het Woord, de Bijbel dus. Hij maakt voortdurend gebruik van de Bijbel. Dit Woord is als een zwaard, dat staat ook in de Bijbel: ‘Want levend en krachtig is het woord van God en scherper dan een tweesnijdend zwaard. Het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden.’ (Hebreeën 4:12)

Het Woord van God kan je diepste gedachten dus ontleden. De dingen die je met niemand deelt zijn bij God bekend. Het Woord is levend, krachtig en scherper dan een zwaard dat aan beide kanten snijdt. Heel krachtig dus! Met dit zwaard kun je de duivel verslaan. Het Woord dringt namelijk door tot in het diepste van je ziel. Het is dus onmisbaar en heel belangrijk! Let echter op voor valse spreuken uit de Bijbel. De duivel weet namelijk heel goed wat er in de Bijbel staat en is perfect in staat om Bijbelteksten op verschillende manieren te verdraaien. Enne… Een halve waarheid is natuurlijk een hele leugen! Een duidelijk voorbeeld hiervan, en ook van het hanteren van het zwaard van Gods Woorden en Zijn Geest, staat in Mattheüs 4:1-11 (over de verzoeking van Jezus door de duivel).

God wil je de juiste woorden geven op het juiste moment. Deze woorden kun je vinden in de Bijbel en ook door te bidden natuurlijk. God wil je helpen!
Als je door de Heilige Geest wordt geleid, wordt je echter geen robot. Je maakt zelf je keuzes en je moet dan ook zelf het zwaard oppakken en hanteren. Het zwaard hanteren moet je leren, het is soms best lastig. En je moet het regelmatig gebruiken, want het moet natuurlijk niet roestig zijn als je midden in de strijd staat! Satan moet weten dat wij mensen van het Woord zijn! En niet van halve waarheden, maar mensen van dé Waarheid!

waarheid

Een gedachte over “De geestelijke wapenrusting: het zwaard (vers 17)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.