De geestelijke wapenrusting: het harnas (vers 14)

Wat later dan normaal schrijf ik vandaag mijn blog. Het liefste schrijf ik ’s ochtends, voordat ik aan de slag met wat-dan-ook. Vandaag heb ik echter heerlijk uitgeslapen – om kwart voor 8 ging zoals gewoonlijk op maandag mijn wekker maar ik was nog erg moe dus heb ik lekker nog even doorgeslapen. Gelukkig hoefde ik pas om 11 uur weg dus dat kon prima. Op Utrecht Centraal genoot ik, terwijl ik wachtte op Karolien, van de chaotische mensen. Dit kwam vooral doordat (een deel van) de nieuwe stationshal open is gegaan en een ander deel dicht is. Vooral mensen die haast hebben en dan ineens verward om zich heen kijken omdat ze ineens anders moeten lopen (nou ja… zeg maar rennen) dan normaal, zijn erg grappig! Met Karolien ging ik naar de Drift en we volgden een leuk college over emoties (in de Middeleeuwen, maar voornamelijk ging het over emoties in het algemeen en onderzoek daarnaar). Dit was erg interessant! Toen ik om 5 uur thuiskwam moest ik post sorteren en vervolgens heb ik boodschappen gedaan – dit omdat Johan onverwachts erg lang moest overwerken. Op het moment dat ik dit schrijft (bijna 20.00 uur) is hij onderweg naar huis, eindelijk. Na het boodschappen doen heb ik lekker een pizza gegeten omdat ik geen zin meer had om te koken, en nu is er dan tijd voor mijn blog!

Het harnas van de gerechtigheid
Zo, dat was even een verslagje van mijn dag. Dan nu het onderwerp van vandaag binnen het thema de geestelijke wapenrusting: het harnas.

In Efeze 6 vers 14 lezen we behalve over de gordel van de waarheid ook over het harnas: ‘Met de gerechtigheid als harnas om uw borst.’ 

Bij de outfit van iemand die gaat vechten hoort natuurlijk ook een harnas. Je harnas beschermt je borst, een belangrijk deel van je lichaam waar veel organen zich bevinden. Het harnas van de gerechtigheid kun je zien als een soort kogelvrij vest dat je beschermt tegen de aanvallen van de duivel. De duivel speelt namelijk handig in op je gevoelens en gedachten.
Aan de buitenkant kan het lijken alsof je blij bent, terwijl je van binnen verdrietig bent.
Aan de buitenkant kan het lijken alsof je heel zeker bent, terwijl je van binnen hartstikke onzeker bent.
Aan de buitenkant kan het lijken alsof je een standvastige gelovige bent, terwijl je van binnen heel erg twijfelt en je veel vragen hebt die je nauwelijks hardop durft te stellen.

De duivel weet daar vanaf. Hij weet heel goed hoe hij daar op in moet spelen. Als jij twijfelt, vertelt hij je dat je niet (goed genoeg) gelooft. Als je neerslachtig bent, vertelt hij je dat je God kwijt bent.
God wil je hier tegen beschermen met het harnas van de gerechtigheid. Als je dit draagt, kan de duivel niet bij je komen en je niet aanvallen met zijn leugens en verdraaiingen van de waarheid.

Het harnas van de gerechtigheid moet ons tegen aanvallen beschermen. Het is de gerechtigheid van Jezus Christus. Als de satan je wijst op je onzekerheid, je twijfels, je verdriet, je zonden of op wat dan ook, mag je hem wijzen op wat Jezus voor jou gedaan heeft. Je mag je verschuilen achter Jezus, achter Zijn verdiensten én achter Zijn liefde! Met het harnas van Christus’ gerechtigheid staan we sterk tegen de duivel.
We mogen zeker zijn van Gods liefde en Gods genade. Ondanks de aanvallen van binnen én van buiten!

316

Een gedachte over “De geestelijke wapenrusting: het harnas (vers 14)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.