Thema: de geestelijke wapenrusting

Even tijd voor ontspanning tussen het leren van mijn tentamen door. Tientallen namen vliegen als Petrarca, Bembo, Ariosto, Michelangelo, Macchiavelli, Vredeman de Vries, Homerus en allerlei anderen zwermen als muggen om mijn hoofd, terwijl daar tussendoor ook nog lyriek, epiek, de dialoog, de essay, de pastorale, tragedie en komedie, receptie, emulatie, transformatie en imitatie, domestication, hybribization, syncretism en cristallization om aandacht schreeuwen. Best vermoeiend kan ik je vertellen. Ik vind het wel interessant maar zo langzamerhand begint het me te duizelen. Ook omdat ik nog niet helemaal fit ben. Een plaid, een fijn muziekje (eerst Maria Mena en nu de rustgevende melodieën van Enya), een paar kussens, een kop thee en (op dit moment) een kom soep maken het gelukkig wel draaglijker.

renaissance20main

Ik zal jullie echter niet verder vermoeien met de Renaissance – hoewel, als je het interessant vind zal ik er een blog aan wijden haha! Ik ga jullie vandaag een inleiding geven op het thema waar ik de komende tijd over ga schrijven, namelijk de geestelijke wapenrusting uit Efeze 6.

Efeze 6 : 11-17 
Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel.
Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden.

Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten, en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.

Het zijn ‘maar’ een paar verzen uit de Bijbel, maar wel hele belangrijke. Daarom wil ik hier ook uitgebreid aandacht aan besteden. Het is een interessant onderwerp en je leest snel over dingen heen in dit stukje. Dit komt vaak doordat je het al heel vaak gehoord/gelezen hebt en dan denk je ‘oh ja de wapenrusting het zal wel weer’. Zonde, want er staan veel nuttige tips in! Deze ga ik in de komende tijd dan ook met jullie bespreken. Dit wil ik doen aan de hand van een indeling die er als volgt uitziet (afkomstig uit het dagboek van Arie van der Veer, hoewel ik zelf ook dingen in zal proberen te brengen natuurlijk):

~ Vers 12: de geestelijke strijd
~ Vers 12: de vijand
~ Vers 11: de uitrusting
~ Vers 11: standhouden
~ Vers 13: in de verdediging
~ Vers 14: de gordel
~ Vers 14: het harnas
~ Vers 15: het schoeisel
~ Vers 16: het schild
~ Vers 17: de helm
~ Vers 17: het zwaard
~ Vers 18: de verbinding (in aanvulling op mijn artikel van gisteren)

Nogal wat thema’s ja, dus dit onderwerp gaat langer dan een week het thema zijn op mijn blog. Ik hoop dat jullie het interessant gaan vinden én ik hoop ook dat jullie er wat van kunnen leren en wat aan de tips zullen hebben. Ik denk zelf namelijk dat het van groot belang is omdat ik geloof dat we in de eindtijd zitten momenteel en dat er een grote strijd gaande is tussen ons en de duivel, en tussen God en de duivel trouwens ook!

The task ahead Efeze 6-10

Advertentie

Een gedachte over “Thema: de geestelijke wapenrusting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.