Omdat we van goed nieuws houden…

… schrijf ik nu deze blog! Met allemaal goed nieuws. Yes!
Zie het maar als een soort van dankbaar-zijn-zegeningen-tel-lijstje (:

Waar ben ik allemaal blij om dan? Ik ben blij omdat…

~ Johan een jaarcontract heeft gekregen op zijn werk! We wisten al dat zijn contract verlengd zou worden (daar schreef ik eerder al over), maar nog niet of het een half jaar of een jaarcontract zou worden. En hé, het is crisis enzo, dus ik ging er vanuit dat het een half jaar zou worden, ook al wilden de mensen van personeelszaken er een heel jaar van maken. Dat hangt dan weer af van de directie natuurlijk, dus ik had het niet helemaal verwacht. Maar dus toch een jaarcontract! Yes!

~ Ik definitief ben toegelaten tot mijn master. Dat klinkt gek denk je misschien, en dat is ook zo eigenlijk. Ik was nog steeds ‘voorlopig toegelaten’, wat betekent dat je al toegelaten bent, maar dat de opleiding nog even je ‘vooropleidingen’ moet controleren. Nou, ik ben afgestudeerd en heb alle brieven daarvan ontvangen, maar de opleiding had blijkbaar dat nog niet gecontroleerd. Ik kreeg dus gisteren een email met dreigementen dat ik nog niet volledig ingeschreven stond, en dat, als dat niet voor 1 september geregeld is, ik geen recht meer zou hebben op OV, studiefinanciering én geen opleiding zou hebben. Ik natuurlijk meteen bellen met de centrale studentenadministratie, waar ik zo’n 15 minuten lang telkens hetzelfde bandje hoorde. Alleen het aantal wachtenden werd langzaam minder. Na 20 minuten had ik de boodschap te horen gekregen dat ‘heel veel studenten die email hadden gehad’ en dat ik me ‘geen zorgen hoefde te maken’ omdat ze alleen nog die vooropleiding moesten controleren. Dat zou dan ‘een paar dagen’ duren. Ja hallo! Jullie hebben sinds maart (!) de kans gehad om dat te doen. Kom op. En anders sinds 31 juli, want toen was ik officieel afgestudeerd.
Maar goed.. ik heb me af laten poeieren met dat begrip en heb opgehangen en heb afgewacht. En ik had niet verwacht dat ik vandaag al een email zou krijgen met het bericht dat ik definitief ben toegelaten! Yes! Ook in Studielink is het al doorgevoerd dus nu kunnen ze niet meer terug. Dat betekent: wél een studie, wél OV en wél studiefinanciering! Hoera!

~ Alle Ikea-catalogussen (ja, catalogi is een lelijk woord, ik zeg het nog maar eens) zijn bezorgd! En dat gaat een hoop geld opleveren, ha! Bij elkaar heb ik zo’n 300 kilo aan catalogussen bezorgd, dus dat tikt aardig aan (per 30 kilo krijg ik extra geld, plus het geld dat ik standaard al krijg per catalogus, per adres en per hele lading. Het zijn ook nog eens twee wijken dus dat betekent nog meer centjes!). Het enige kleine nadeel is dat ik dat geld pas halverwege september krijg, maar dat mag de (voor)pret niet drukken natuurlijk!

~ Johan heeft vakantie! Joepie! Dat betekent dat hij 3 (of misschien wel 4, omdat zijn overuren misschien uitgekeerd worden als een extra vakantieweek) weken vrij is! Veel gezelliger dan alleen thuis zijn steeds! Dus vanochtend hebben we samen de laatste boodschappen gedaan, en vanmiddag gaan we samen koffers inpakken, want… (en daar komt het volgende dankbaarheidspuntje…)

~ Vrijdag gaan we op vakantie en daar heb ik heel veel zin in! Zeker na alle vakantiefoto’s die ik voorbij zie komen op Facebook!

~ Over een paar weken begint mijn master en hé, stiekem heb ik er heel veel zin in!

~ En als laatste.. Ik ben dankbaar voor mijn blog. Ik weet dat niet superveel mensen ‘m lezen volgens mij (zoals anders blogs die ik volg die soms wel 1000 unieke bezoekers hebben op één blog!), maar de mensen die ‘m lezen vinden het leuk en ik vind het leuk om te schrijven. En dat is nog veel belangrijker! (:

Waar ben jij dankbaar voor? (om maar in de ‘bloggers-stijl’ te blijven en af te sluiten met een vraag, zoals het schijnt te horen in bloggersland)

Een gedachte over “Omdat we van goed nieuws houden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.